2021 daha kötü bir yıl mı olacak?

The Economist dergisi benim yakından takip ettiğim ve çok beğendiğim bir yayın organıdır. Siyasetten ekonomi ve teknolojiye kadar bir dizi alanda üst seviyede bilgi ve analizlere yer verir.

The Economist dergisi benim yakından takip ettiğim ve çok beğendiğim bir yayın organıdır. Siyasetten ekonomi ve teknolojiye kadar bir dizi alanda üst seviyede bilgi ve analizlere yer verir. Derginin son sayısında 2021 yılına dair tahminler listelenmiş. Ekonomik belirsizlikler, doların etkisi, borsalardaki ve sosyal medyadaki dalgalanmalar, virüs mücadelesiyle geçirilecek çetin aylar, aşı tartışmaları, orman yangınları, afetler hatta nükleer krizler 2021’de karşılaşacağımız olaylar olarak sıralanıyor.

Derginin bu arada işaret ettiği ilginç bir konu da Amerika Birleşik Devletleri’nin yaşadığı bölünme. Joe Biden’ın seçimi önde tamamlaması, şimdiki Başkan Donald Trump’ın ise Beyaz Saray’ı bırakmak istememesi bitmeyecek bir tartışmayı ateşleyebilir. İleri derecede kutuplaşan ve silahlanan bir Amerika’da bu sürecin çok daha kötü bir ayrışmayla geçebileceğine dair endişeler var.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Rusya’nın işgali dünyayı birleştirdi 01 Mart 2022 | 127 Okunma Lüks ve tasarruf bir arada 28 Şubat 2022 | 142 Okunma Yaptırımlar Rusya’yı durdurmaya yetmez 26 Şubat 2022 | 142 Okunma En ağır fatura bize çıkacak 24 Şubat 2022 | 355 Okunma İstanbul’da raylı ulaşım hamlesi 22 Şubat 2022 | 214 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar