18 milyarlık dev yatırım

Ford Otosan, aralık ayında ilan ettiği 2 milyar Euro’luk (18 milyar TL) yeni yatırımın en önemli fazını duyurdu. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, yatırımla ilgili “Türkiye’yi küresel rekabette ileriye...

Ford Otosan, aralık ayında ilan ettiği 2 milyar Euro’luk (18 milyar TL) yeni yatırımın en önemli fazını duyurdu. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, yatırımla ilgili “Türkiye’yi küresel rekabette ileriye taşımada önemli bir adım daha atmış olacağız” dedi.

Erdoğan, Ford Otosan’ın yatırımı ile doğrudan 3 bin, dolaylı 15 bin istihdam sağlanacağını kaydetti. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeki ‘Ford Otosan Gelecek Vizyon Toplantısı’nda 2 milyar Euro’luk (18 milyar liralık) yeni yatırımın ayrıntıları paylaşıldı. Dev yatırımla Gölcük’te 2022’de elektrikli Transit, 2023 ortasında yeni nesil Transit Custom (Tourneo Custom) ve aynı platformda VW Transporter üretecek Ford Otosan, ihracatını yıllık 5.9 milyar dolardan 13 milyar dolara çıkartacak. Yatırımla ticari araç üretim kapasitesi 650 bin adede yükselirken, 130 bin adetlik batarya montaj kapasitesine ulaşılacak.

CARİ DENGEYE CİDDİ KATKI

Dev yatırımın ayrıntılarının paylaşıldığı toplantıya katılan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, “Sahip olduğu ihracat kapasitesiyle bu yatırım, cari dengemize de çok ciddi katkı sağlayacak. Yatırımın aynı zamanda Türk mühendislerine elektrikli araçlar ve batarya konusunda tasarım geliştirme ve yazılım gibi alanlarda ciddi kabiliyetler de kazandıracağına inanıyorum. Otomotiv sektörünün geleceğine Türkiye’de yatırım yapan Ford Otosan’ı şahsım, milletim adına yürekten tebrik ediyorum” dedi.

İLK VE TEK ELEKTRİKLİ ARAÇ ENTEGRE TESİSİ

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Rusya’nın işgali dünyayı birleştirdi 01 Mart 2022 | 129 Okunma Lüks ve tasarruf bir arada 28 Şubat 2022 | 143 Okunma Yaptırımlar Rusya’yı durdurmaya yetmez 26 Şubat 2022 | 144 Okunma En ağır fatura bize çıkacak 24 Şubat 2022 | 355 Okunma İstanbul’da raylı ulaşım hamlesi 22 Şubat 2022 | 216 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar