Davutoğlu’nun teklifi, DEVA’nın tavrı

Karar Gazetesi Yazarı Hakan Albayrak'ın bugünkü (16.05.2022)''Davutoğlu’nun teklifi, DEVA’nın tavrı'' başlıklı yazısı.

Gelecek Partisi ve DEVA Partisi, anketlerde yüzde 1 ilâ 3 civarında görünüyor.

Halbuki bu partilerin -genellikle AK Parti tabanına mensup olan- potansiyel seçmenleri, siyasette fırtına gibi esmelerine el verecek kadar çok.

Bu köşede evvelce de yazmıştım, tekrar edeyim: AK Parti’deki yozlaşmayı hazmedemeyen ve AK Parti’nin kuruluş ilkelerini ihya edecek yeni bir siyasi hareketin başlatılmasını umutla bekleyen geniş bir kitle, Davutoğlu ve Babacan’ın iki ayrı parti kuracağın anlayınca hayal kırıklığına uğramıştı; o gün bugündür onlara sitem ediyorlar “Niye ayrı düştünüz? Güçlerinizi niye birleştirmediniz? Neyi paylaşamadınız?” diye; bu ayrışma yüzünden seçim barajına takılabilecekleri ve onlara verilen oyların boşa gidebileceği endişesiyle “Bari partileriniz mevcut ittifaklardan ayrı bir ittifak kursun” da diyorlar o gün bugündür.

Niye “ayrı bir ittifak”?

Çünkü AK Parti ve Cumhur İttifakı’ndan ne kadar soğumuş olursalar olsunlar, CHP liderliğindeki Millet İttifakı’na ısınmaları söz konusu bile değil.

Gelecek Partisi ve DEVA Partisi’nin “üçüncü ittifak”la yeni bir siyasi mecra oluşturmak yerine Millet İttifakı’na katılacağı algısı, bu kitlenin ezici...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bir kahraman öldü 01 Mayıs 2024 | 177 Okunma Bu mudur? 15 Nisan 2024 | 4.194 Okunma Ne diyordu David Tonoyan? 25 Mart 2024 | 936 Okunma Nüfusumuz erimeye yüz tutarken 12 Şubat 2024 | 917 Okunma Amerika Bölünmüş Devletleri 29 Ocak 2024 | 1.461 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar