CHP’deki Gelişmelerin Anlamı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na yeniden aday olacağını açıklamasıyla Ekrem İmamoğlu’nun seçimden sonra yarattığı belirsizlik ortadan kalktı.Seçim yenilgisinin...

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na yeniden aday olacağını açıklamasıyla Ekrem İmamoğlu’nun seçimden sonra yarattığı belirsizlik ortadan kalktı.

Seçim yenilgisinin ertesi günü başlattığı “değişim” söylemi ve kurduğu “değişim sitesi”yle CHP Genel Başkanlığı’na aday olduğu mesajı veren İmamoğlu, sürecin sonunda belediye başkanlığı adaylığına döndü.

CHP’ye liderlik ve cumhurbaşkanlığı iddiası yerel seçim sonrasına kaldı.

Bu zaten CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun İmamoğlu’na önerdiği modeldi.

Kılıçdaroğlu’nun önerisine uymayıp CHP Genel Başkanlığı’na aday olması halinde seçilmesinin garantisi olmadığı gibi İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni AK Parti’ye teslim etmesinin siyasi faturası da çok ağır olurdu.

İmamoğlu’nun aldığı kararın sadece İstanbul Belediye Başkanlığı’yla sınırlı olmadığı açık. Bu zaten ifadelerinden de anlaşılıyor. Bu karar aynı zamanda İstanbul’u yeniden kazanması halinde cumhurbaşkanlığı adaylığını da CHP Genel Başkanlığı adaylığını da içeriyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Uygulanmayan Anayasa 01 Mayıs 2024 | 150 Okunma İYİ Parti'de Değişim Olur mu? 29 Nisan 2024 | 860 Okunma Kılıçdaroğlu: “Bir Kişi İçin Anayasa Yapılmaz” 25 Nisan 2024 | 1.111 Okunma Üç Bayram Bir Arada 24 Nisan 2024 | 124 Okunma Yerindelik Denetimi 22 Nisan 2024 | 1.182 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar