Erdoğan’ın Afrika turu

Sudan, Çad'ın ardından şimdi de Tunus'tayız. Bundan 10 yıl önce Türkiye'nin Afrika siyaseti hakkında birçok soru işareti vardı. Hem Batı'da hem içerideki Batıcılarda. Şimdi bu soru işaretleri yerini...

Sudan, Çad'ın ardından şimdi de Tunus'tayız. Bundan 10 yıl önce Türkiye'nin Afrika siyaseti hakkında birçok soru işareti vardı. Hem Batı'da hem içerideki Batıcılarda.
Şimdi bu soru işaretleri yerini kaygıya bırakmış durumda. Zira Türkiye bölgenin en önemli güçlerinden birine dönüşüyor.
Dünyadaki güç dengelerinin allak bullak olmaya başladığı, küresel alandaki çatışmaların hatırı sayılır derecede arttığı, yeni düzen arayışlarının kendini gösterdiği bir ortamda Türkiye'nin Afrika'daki varlığı siyasi, kültürel, stratejik, askeri ve ekonomik açılardan son derece önemli. Türkiye'ye gösterilen teveccüh ne bir başka Batı ülkesine, ne de bir başka İslam ülkesine gösteriliyor.
Bütün bunların ötesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Afrika coğrafyası için bir umut kaynağı olduğunu gözlemlememek mümkün değil. Cumhurbaşkanı bu sevgi ve teveccühü hem bölgenin hem de ülkemizin çıkarlarına tahvil etmek için gerek Sudan'da, gerek Çad'da, gerekse de Tunus'ta çok önemli anlaşmalara imza attı. Erdoğan'ın bölge ülkeleriyle yaptığı görüşmelerde dile getirdiği Afrika için Afrikalı çözümler felsefesi muhataplarında çok ciddi bir karşılık buluyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Başkan Erdoğan’ın Afrika ziyareti 25 Temmuz 2018 | 7.773 Okunma Bu zulüm düzeni yıkılacak elbet 23 Temmuz 2018 | 5.908 Okunma İsrail’in tehlikeli oyunu 21 Temmuz 2018 | 4.747 Okunma Kendi sesimize kulak verelim, dış seslere değil 19 Temmuz 2018 | 4.800 Okunma Hesaplaşmamız sürmeli 18 Temmuz 2018 | 6.286 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar