Siyasetin rakamları

Ankara’nın hard-politik gündeminde ilk sırayı başkanlık alıyor.. Hükümet modeli tartışmalarının yüksek sesle dillendirileceği bir döneme girmiş durumdayız..  Bu noktada fitili ateşleyen MHP...

Ankara’nın hard-politik gündeminde ilk sırayı başkanlık alıyor.. Hükümet modeli tartışmalarının yüksek sesle dillendirileceği bir döneme girmiş durumdayız.. 

Bu noktada fitili ateşleyen MHP olmuştu hatırlayacağınız üzere..

Ardından Ak Parti de düğmeye bastı.

İçinde yedek lastik, don lastiği falan gibi gereksiz tartışmaları da barındıran bu kavga gürültü içinde yine Ankara gazetecileri elde kalem kağıt, matematik hesaplara başlamış durumdalar..

Ak Parti’nin 316 milletvekili var.. CHP 133, HDP 59 ve MHP de 40 sandalyeye sahip..  

Anayasa değişikliği için referandum alt sınırı 330..

Basit bir hesapla, kategorik olarak teklife karşı duran CHP ve HDP’nin dışında, Ak Parti’ye 14 milletvekili yetiyormuş gibi görünüyor.. Burada bir kez daha hatırlatmamız lazım ki, siyaset matematiğinde 2+2 her zaman 4 etmez.. Duruma göre bazen 3 edebilir bazen 5 edebilir.. Dolayısıyla buradan bir durum tespiti yapacak olursak;  Ak Parti’nin 316 ‘evet’ oyu olmayabilir.. Ama Kılıçdaroğlu hiç de peşin hesap yapmasın.. 133 CHP’liden de blok halde ‘hayır’ gelmeyebilir.. Hiçbir liderin, plan yapmak için uygun verilere sahip olduğunu zannetmiyorum..

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
BİR GARİP ÇANKIRI 11 Mart 2024 | 87 Okunma Demokrasiyi Gerçekten de çok mu seviyoruz? 03 Ocak 2024 | 200 Okunma Hasan Abi Yaşasaydı ve Görseydi! 31 Aralık 2023 | 126 Okunma Federasyon Tartışması Yapıldı ve Tartışmayı İsteyenler Kaybetti 27 Aralık 2023 | 1.970 Okunma DEM Parti'ye Kapatma Davası Açılması İçin Daha Ne Bekleniyor? 25 Aralık 2023 | 255 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar