Helikopter kazası mı?

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi’yi taşıyan helikopterin kaza geçirmesi sonucu İran lideri Reisi hayatını kaybetti.Azerbaycan İran sınırındaki Kız Kalesi ve Hudaferin barajlarının...

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi’yi taşıyan helikopterin kaza geçirmesi sonucu İran lideri Reisi hayatını kaybetti.

Azerbaycan İran sınırındaki Kız Kalesi ve Hudaferin barajlarının açılışını gerçekleştiren Reisi'yi taşıyan helikopterin hava şartları nedeniyle düşmesi sonucunda helikopterde bulunan Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan , Doğu Azerbaycan Eyalet Valisi Malik Rahmeti ve Tebriz Cuma İmamı Ayetullah Ali Haşim'in de hayatını kaybetti.

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev iki ülke sınırında bir araya gelerek ülkelerinin ortak projesi Kız Kalesi ve Hudaferin barajlarının açılışını yaptı. Reisi, Aliyev'le yeniden bir araya gelmekten mutluluk duyduğunu söyledi. Helikopter açılıştan dönerken düştü, ya da düşürüldü. Açılış sonrası 3 helikopter aynı anda kalkıyor. Önde ve arkadaki helikopter değil sadece ortadaki helikopterin düşmüş ya da düşürülmüş olması araştırmaya muhtaçtır.  

İran İslam Cumhuriyeti anayasasının 131. maddesine göre, cumhurbaşkanının görevi başında ölmesi halinde, tüm devlet meselelerinde son sözü söyleyen İran Dini Lideri Hamaney'in onayıyla cumhurbaşkanı birinci yardımcısı görevi devralacak. 50 gün içinde yeni cumhurbaşkanı için bir seçim düzenlemek zorunda.

İran’da yaşanan ya da yaşatılan bu olay sonucunda ülke yönetiminde bir boşluk olur mu?

Sosyal kaosa siyasi bir kaos eklenir mi?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Peki soru şu: Ümmetçi bakışla devlet yönetimi caiz midir? 26 Temmuz 2024 | 720 Okunma Soykırımcı küstah Katz! 25 Temmuz 2024 | 781 Okunma Omerta suskunluk yemini 24 Temmuz 2024 | 266 Okunma Kıbrıs Türk'tür Türk kalacak! 23 Temmuz 2024 | 1.281 Okunma FETÖ yöntemi çevrimiçi 19 Temmuz 2024 | 1.104 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar