DEM Parti'ye Kapatma Davası Açılması İçin Daha Ne Bekleniyor?

PKK'nın siyasi kanadı olan DEM parti isimli yapı, TBMM'de 'çözüm' çağrısı yaptı.. DEM Parti imzasıyla yapılan açıklamada; "Biz sorumluluk almaya hazırız" denildi.. **Kısaca...

PKK'nın siyasi kanadı olan DEM parti isimli yapı, TBMM'de 'çözüm' çağrısı yaptı.. DEM Parti imzasıyla yapılan açıklamada; "Biz sorumluluk almaya hazırız" denildi.. 
**
Kısaca özetleyeyim..  
(Tırnak içine aldığım ifadeler, DEM Parti'ye aittir)


"...Son günlerde yaşanan ağır can kayıplarından üzüntü duyuyoruz. Hayatını kaybeden herkese Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı ve yaralılara acil şifa diliyoruz. Gençlerin toprağa düşmesi, bitirilmeyen çatışma ortamının yarattığı bir sonuçtur..." 


"...Hiçbir eve ateş düşmemesi; Türk, Kürt, Arap, Ermeni, Laz, Çerkes, Gürcü, kim olursa olsun hiçbir gencimizin ölmemesi temel hedefimizdir. ... Biliyoruz ki bu acı sonuçların nedeni Kürt sorununda 100 yıldır süren çözümsüzlüktür. Olması gereken ise demokratik ve barışçıl bir çözüm için ortak akıl yaratabilmektir... Kürt sorununun, demokratik siyaset alanında demokratik ve barışçıl çözümü için yapılması gerekenleri yapmaya, sorumluluk almaya ve atılması gereken adımları atmaya hazırız. Tarih ve bugün yaşananlar üzerimize hangi görevleri yüklüyorsa layıkıyla yerine getirme konusunda kararlıyız...."


Özetle açıklama böyle...
Diyorlar ki, 12 kahramanın şehit düştüğü bu saldırıları durdurabiliriz..
Yani "istersek durdururuz" diyorlar.. 
Yani, bizimle pazarlığa oturursanız PKK'nın saldırılarına son vermesini sağlayabiliriz diyorlar.. 
BU NE CÜRETTİR YA!... 
Yani sen bir sözünle PKK'nın askerimize, polisimize, öğretmenimize, doktorumuza, kadınımıza, çocuğumuza ateş etmemesini sağlayabilecek güce sahipsin ve bunu ancak "bir şartla" yapabiliyorsun, öyle mi?.. 
**
Kimse ama kimse DEM Parti ile vatan evlatlarımızın hayatını pazarlık konusu yapmayacaktır.. Bunu hem kendini siyasi parti gibi göstemeye çalışan DEM hem de onu bir siyasi parti zannederek ittifak kurmaya çalışan başta DEVA ve CHP olmak üzere tüm partiler aklından çıkarmasın.. Burası çadır devleti değil..  

DEM dediğiniz yapı, apaçık PKK'nın insan kaynakları ofisidir..
TBMM'ye sundukları "biz bu işi hallederiz" açıklaması da bunun kanıtıdır.. 
***
Sadece bu da değil..
DEM Parti'nin Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, daha dün bebek katili teröristbaşı Abdullah Öcalan için özgürlük çağrısı yaptı..  "Kürt sorunu devam ettikçe Tekirdağlı da Trabzonlu da rahat olmayacak" diyerek PKK adına bu milleti tehdit etti.. 
"...Kürt sorunu devam ettikçe Tekirdağlı da Trabzonlu da rahat olmayacak. Ne Dersim'de ne Türkiye'de huzur, umut, demokrasi olur..." dedi..
Bu ne demek?.. 
Aynı gün, DEM Parti'nin Şırnak Milletvekili Nevroz Uysal Aslan da, TBMM kürsüsünden teröristbaşı Öcalan'a "özgürlük" istedi.
Aslan, daha da ileri giderek Öcalan'ın özgürlüğü için herkesin sorumluluk alması gerektiğini de söyledi.. 

Teröristbaşı Öcalan'ın serbest kalması çağrısı yapan Ömer Öcalan da, "Onurlu çözüm tecridin kaldırılması ve Sayın Abdullah Öcalan ile diyaloğun başlatılmasındadır" sözlerini kullandı

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
BİR GARİP ÇANKIRI 11 Mart 2024 | 83 Okunma Demokrasiyi Gerçekten de çok mu seviyoruz? 03 Ocak 2024 | 194 Okunma Hasan Abi Yaşasaydı ve Görseydi! 31 Aralık 2023 | 113 Okunma Federasyon Tartışması Yapıldı ve Tartışmayı İsteyenler Kaybetti 27 Aralık 2023 | 1.968 Okunma DEM Parti'ye Kapatma Davası Açılması İçin Daha Ne Bekleniyor? 25 Aralık 2023 | 250 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar