Karanlık Aydınlar

Ankara’da yaşanan terör saldırısı ve arka arkaya gelen şehit haberleri, toplum olarak psikolojimizin bozulduğunu kabul etmemiz lazım. Şehitlerimizin emaneti, yetim yavrularımızın gözlerinden süzülen inci...

Ankara’da yaşanan terör saldırısı ve arka arkaya gelen şehit haberleri, toplum olarak psikolojimizin bozulduğunu kabul etmemiz lazım.

Şehitlerimizin emaneti, yetim yavrularımızın gözlerinden süzülen inci parçalarına baka baka, PKK’yı anlamak, YPG’yi aklamak üzerine kurulu cümleleri kaldırabilecek durumda değiliz.

***

Devletler rasyonel mekanizmalardır.

Orada tartışırsınız.

MGK’da, Beştepe’deki güvenlik zirvelerinde, Bakanlar Kurulu toplantılarında her yönüyle tartışırsınız..

Üniversitelerde akademik buluşmalarda konuşursunuz her boyutunu..

Ama biz yurttaşlar olarak rasyonel varlıklar değiliz..

Bir minicik yavrunun, Türk Bayrağına sarılı tabutun peşinden; “gitme babacım” diye yalvarışını, bize anlatamaz kimse..

***

Bilemiyorum o kendini ‘aydın’ diye yutturan, kendi insanına ‘karanlık’, kendi toplumuna yabancı güruhun hiç mi duyguları yok..

O Büşra’nın boncuk gözlerine baka baka nasıl, devleti suçlayan teröristi aklayan bir bildiri kaleme aldılar acaba?..

Bu günlerde yaptıkları bu ihanetin hesabını bu millet sormayacak mı zannediyorlar?

***

Bu karanlık aydınlar ne yaptılar?

Kendi halkını katleden Esad’ı, kendinden başka Kürt’e yaşam hakkı tanımayan PYD’yi, göbek bağı kesilmemiş kuvözdeki bebekleri katleden Rusya’yı, iç savaşta masum sivil halkın karşısında pozisyon alan İran’ı, “bölgesel ve evrensel aktör” diye tanımlayıp meşrulaştırdılar..

Bu karanlık aydınlar, PKK diliyle devleti suçladılar..

Diyorlar ki ihanet bildirgesinde; “... Rusya vurur diye uçak kaldıramadığı için Suriyeli Kürtleri, ‘fırtına topu’ ateşine tutuyor...”

Biz Suriyeli Kürtleri vuruyormuşuz..

Değerli dostlar..

Bu karanlık aydınların sözünü ettiği Suriyeli Kürtler var ya..

Fetişleştirdikleri Rojawa Devrimi sırasında zaten ya öldürüldüler ya da sürüldüler..

Kuzey Suriye hattında PKK-PYD, kendine biat etmeyen, diz çökmeyen, kendinden olmayan hangi Kürt’e yaşam hakkı verdi ki?..

Suriyeli Kürtleri, biz değil, bugün kime yaranacağını bilemeyen PYD ve ona destek veren zalim rejim ile işbirlikçileri yok etti..

Kime yaranacağını bilemeyen ifadesini bilerek kullandım..

7 Kocalı Örgüt PYD, ABD’ye karşı Rusya’yı, Rusya’ya karşı ABD’yi öne sürüyor..

Ama oyun bitip de satranç tahtası kaldırıldığında, piyonlar tek tek kutulara dizilmeye başladığında, ne ABD kalacak arkasında ne Rusya..

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
BİR GARİP ÇANKIRI 11 Mart 2024 | 86 Okunma Demokrasiyi Gerçekten de çok mu seviyoruz? 03 Ocak 2024 | 196 Okunma Hasan Abi Yaşasaydı ve Görseydi! 31 Aralık 2023 | 124 Okunma Federasyon Tartışması Yapıldı ve Tartışmayı İsteyenler Kaybetti 27 Aralık 2023 | 1.969 Okunma DEM Parti'ye Kapatma Davası Açılması İçin Daha Ne Bekleniyor? 25 Aralık 2023 | 255 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar