AK Parti, kimlik siyaseti mi izliyor?

Kasım Seçimi'nin en önemli sonucu, “hâkim parti modeli”nin ayan beyan hale gelmesidir, tespitini yapmış, bunu açıklamaya, bundan sonra yapılması gerekenler üzerine görüş bildirmeye...

Kasım Seçimi'nin en önemli sonucu, “hâkim parti modeli”nin ayan beyan hale gelmesidir, tespitini yapmış, bunu açıklamaya, bundan sonra yapılması gerekenler üzerine görüş bildirmeye çalışıyorduk.
“Hâkim parti” kavramını kullanmaktan muradımız, “muhalefet yokluğu”nun vurgulanmasıydı. “Kendileri başta olmak üzere, artık muhalif partilerden bir iktidar çıkacağına kimse inanmıyor. Geriye dönülüp bakıldığında, değişim konusundaki endişe ve öfkeyi dile getirmekten başka bir iş yapamadıkları, program düzeyinde bir alternatif ortaya koyamadıkları, giderek genel seçmenden ve ülke yönetimi anlayışından koptukları, belli segmentlerin temsilcisi ve sözcüsü olmaya doğru sürüklendikleri daha net görülüyor” diye yazdık. Bize göre Ak Parti, 13 yıllık eşsiz başarısını, demokratik hamlelerini rahmetli Erbakan'ın “garson”, rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu'nun “hadim” adını verdiği devlet anlayışıyla birlikte hayata geçirerek sağlamıştı. 1 Kasım Seçimi'nden sonra artık bu anlayışa, rahmetli Aydın Menderes'in “hakem devlet” yaklaşımı eklenmeliydi. Bu yapılabilirse liyakat, adalet ve hukuk içinde, farklılıkların özgürce bir arada yaşayabileceği hissi yayılabilir, birliğimiz, dirliğimiz daha da güçlenebilirdi. Bu yazımda da “hakem devlet” yaklaşımını açmaya çalışacaktım.
“Hakem devlet, toplumun, hür ve eşit vatandaşların varlıklarını ifa ettikleri ilişkiler ağı olarak görülmesi, vatandaşları arasında asla ayrım yapmadığı gibi herkese ve her kesime karşı eşit mesafede olunmasıdır, diyecektim. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Merhametten maraz doğmaz! 12 Eylül 2019 | 216 Okunma “Benden nefret et ama bana acıma!” 08 Eylül 2019 | 179 Okunma Merhamet esastır çünkü... 05 Eylül 2019 | 165 Okunma Merhameti kavramak zordur 01 Eylül 2019 | 146 Okunma Adalet, merhametten koparsa 29 Ağustos 2019 | 141 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar