Artık muhalefet sorunu yok iktidar sorunu var

Karar Gazetesi Yazarı Elif Çakır’ın bugünkü (27.04.2022)''Artık muhalefet sorunu yok iktidar sorunu var’’ başlıklı yazısı.

Elektriği kesilen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu tam bir haftadır evinde, halk arasında “löküs” adıyla bilinen lüks lambasının ışığıyla yaşıyor. Buzdolabını, bulaşık makinasını, çamaşır makinasını, ütüsünü ve diğer tüm elektrikli ev aletlerini kullanamıyor.

Elektriği kış ayında kesilmiş olsaydı doğalgazını da kullanamayacak, katalitikle ya da evinde kuracağı kömürlü sobayla ısınma sorununu çözecekti.

Ve bütün Türkiye evinden kâh mum ışığıyla, kâh löküs lambayla görüntüler veren Sayın Kılıçdaroğlu’nun katalitik ya da kömürlü soba ile fotoğraflarını da görecekti…

Uzun yıllar öncesinin eski Türkiye’sindeki gibi.

Milyonlarca kişi bugün eski Türkiye’deki gibi akşamları mum ışığında, “löküs” lamba ışığında oturuyorlar.

Nostalji olsun diye değil, mecburiyetten…

Ama arada büyük bir fark var.

Milyonlarca vatandaşımız, yüzbinlerce hane elektriğe ulaşamadığı için değil, faturasını ödeyemediği için mum ışığına, löküs lambaya mahkum olmuş durumda.

Metropoll Araştırma’nın Mart 2022 anketinin sonuçlarına göre toplumun sadece yüzde 23.9’u faturalarını ödemekte zorlanmıyor. Elektrik ve doğalgaz faturalarını ödeyemeyenlerin oranı yüzde 18.6, yani seçmenlerin beşte biri faturalarını ödeyemiyor. Faturalarını ödeyebilen ama çok zorlandığını söyleyenlerin oranı ise yüzde 57.

TÜİK ve Aile Bakanlığı’nın verilerine göre bugün ülkemizde 11 milyon 370 bin kişi devlete muhtaç durumda, devlet yardımı olmadan yaşamını idame ettiremiyor.

Bugün üç kişiden biri işsiz durumda. Enflasyon yüzde 62. Şimdi AK Parti iktidarı çıkıp da elektrik faturalarını ödemeyen vatandaşlara “abartıyorsunuz” diyebilir mi?

Evet bir abartı var, o da 20 yıldır ülkeyi aralıksız yöneten AK Parti iktidarında 4 milyon kişinin elektriğinin kesilmesi, hanelerini mumla, “löküs” lambayla aydınlatma noktasına gelmesidir.

Bu bir iktidar sorunudur, bu iktidarın sorunudur.

Şimdi soralım:

Sayın Kılıçdaroğlu bu hamlesiyle Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı ve iktidarı zora soktu mu, köşeye sıkıştırdı mı?

Hem de hiç olmadığı kadar.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve lideri olduğu AK Parti her geçen gün halktan koparken, halkın gerçeklerinden uzaklaşırken Kemal Kılıçdaroğlu ve lideri olduğu CHP her geçen gün halka bir adım daha yaklaşıyor, halka dokunuyor, halkla göz teması kuruyor, empati yapıyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Olsun, MHP lideri Bahçeli yeni duymuş! 24 Nisan 2024 | 1.157 Okunma Erdoğan seçimi kaybetme pahasına seçim ekonomisi yapmadı mı? 18 Nisan 2024 | 1.231 Okunma Mevzu zaten Gazze değildi de… 16 Nisan 2024 | 530 Okunma Özgür Özel’in yeni CHP’si… 09 Nisan 2024 | 645 Okunma YSK Erdoğan’ın hoşnut olmayacağı bir karar verdi... 05 Nisan 2024 | 948 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar