Yılandan kurtarıcı olmaz

Aydınlık’ın önceki günkü başlığı ve Mustafa Pamukoğlu üstadımızın yazısı, McKinsey rezâletini bütün çıplaklığıyla ve boyutlarıyla otaya koydu. Hazine ve Maliye...

Aydınlık’ın önceki günkü başlığı ve Mustafa Pamukoğlu üstadımızın yazısı, McKinsey rezâletini bütün çıplaklığıyla ve boyutlarıyla otaya koydu. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın New York’tan açıkladığına göre, 16 Bakanlığın temsilcilerinden oluşan Maliyet ve Dönüşüm Ofisi’ni üç ayda bir ABD şirketi denetleyecek. 
KAMUYA YIKICI DARBE
Berat Albayrak, bu kararı “Kamu kurumlarına değerli bir kazanç” olarak takdim ediyor. 
1980 yılından bu yana Millî Devletin yıkıma uğratıldığı nerdeyse 40 yıla varan süreçte, kamu kurumlarının yeni bir tanımı yapılmış oluyor. Kamu mevzisinde olan herkes, o “değerli kazanç” kavramını kuşkusuz “yıkıcı darbe” olarak anlıyor.
ALTINDAN KALKILAMAYACAK AĞIRLIKLAR
Pamukoğlu’nun işaret ettiği gibi, ABD’nin üzerimize sürdüğü PKK ve FETÖ terör örgütleriyle savaşan Türkiye, ekonomide CIA bağlantılı bir şirketten akıl alacak!
Tayyip Erdoğan hükümeti, artık bu çelişkilerin ve bu tutarsızlıkların altından kalkamaz.
DENİZE DÜŞEN YÖNETİM YILANA SARILIYOR
Arkadaşımız Mehmet Akkaya, beş gün önce ekonomik durumun gerçek raporunu veriyordu (Aydınlık, 27 Eylül 2018). Özeti üretimde daralmalar, iflaslar ve binlerce emekçinin işten atılması. 
Tayyip Erdoğan yönetimi, ağırlaşan ekonomik tablo karşısında şaşkın ve çaresiz  durumdadır. “Denize düşen yılana sarılır” sözü tam da böyle durumlar için söylenmiş. Hükümet, “kriz yok” diyor, denize düştüğünü bile kabul etmiyor, ama yılana sarılması bir gerçek.
TESLİM EDİLMEY...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türkiye’nin tasarruf yeteneği 27 Nisan 2024 | 25 Okunma Filistin kazanırsa ‘Kürdistan’ kaybeder ‘Kürdistan’ kazanırsa Filistin kaybeder 19 Nisan 2024 | 1.630 Okunma Ey Açık ve Sinsi İran düşmanları! İkinci İsrail planının hizmetindesiniz! 16 Nisan 2024 | 997 Okunma Bayramlaşmak bugün millî devletimiz için kahramanlık görevlerine sarılmaktır 10 Nisan 2024 | 62 Okunma Yusuf Has Hacib’in dilinden sesleniş! Üryan geldik üryan gideriz 09 Nisan 2024 | 242 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar