Vatan Partisi Filistin direnişinin elli yıldır kan kardeşidir

Vatan Partisi, Karadeniz’den Akdeniz’e ve Umman Denizi’ne, oradan Tayvan Boğazı’na kadar geniş bir cephenin kurulması için yıllardır etkin bir çalışma içindedir. Genel Başkan ve yöneticiler olarak...

Vatan Partisi, Karadeniz’den Akdeniz’e ve Umman Denizi’ne, oradan Tayvan Boğazı’na kadar geniş bir cephenin kurulması için yıllardır etkin bir çalışma içindedir. Genel Başkan ve yöneticiler olarak katıldığımız bütün uluslararası toplantılarda, İnsanlık Cephesinin oluşturulmasına yönelik görüş ve önerilerimizi güçlü vurgularla açıklıyoruz.

Çin Halk Cumhuriyeti’nin, Rusya Federasyonu, İran İslam Cumhuriyeti ve Azerbaycan Cumhuriyeti’nin ev sahipliğindeki konferanslarda, Suudi Arabistan, Körfez Emirlikleri ve Çin Halk Cumhuriyeti tarafından düzenlenen MENA-CHINA (Middle East North Africa-China) Konferansı’nda, Azerbaycan ve Rusya Federasyonu’nun örgütlediği Azerbaycan’ın Avrasya Açılımı Konferansı’nda, genellikle baş konuşmacı olarak katıldık ve önerilerimiz genel kabul gördü.

Biz Vatan Partisi olarak Filistin halkıyla kan kardeşiyiz. Filistin’deki Parti şehitlerimizin kanları, Filistin halkının şehit kanlarıyla birbirine karışmıştır. İsrail deniz piyadelerinin 1973 yılının 21 Şubat günü Nahr El Bared kampına yaptığı çıkarmada, dokuz arkadaşımız şehit oldular. Oradaki şehit mezarlığımızda başlarında Merkez Komitesi üyemiz Bora Gözen’in de bulunduğu arkadaşlarımız yatıyor. Filistin’in özgürlüğüne armağan ettiğimiz canımız ve kanımız, bizim için Filistin davasına bağlılık senedidir.

Biz Filistin halkının zafer kazanacağını kendi adımız gibi biliyoruz. 7 Ekim 2023 Aksa Tufanı Harekâtıyla başlayan o mukaddes taarruzun ilk gününden bu yana kalplerimiz her koşulda HAMAS önderliğindeki direnişle birlikte çarpıyor.

Millî kurtuluş için silaha sarılmak, Filistin halkının meşru hakkıdır. O zaman dünya kamuoyunda ve Türkiye'de HAMAS'a karşı bazı tezviratlar yayılıyordu. Türkiye'de tek başımıza karşısına dikildik. Yüzbinlerin katıldığı Filistin ile dayanışma hareketlerinin en ön safında yer aldık. Bugün Türkiye kamuoyunun ezici çoğunluğu artık Filistin halkının yanındadır. AK Parti hükümeti de bu süreçte tavrını olumlu yönde değiştirdi. Böylece Türkiye, Filistin direnişinin çevresinde kenetlendi.

ABD ve İsrail, Türkiye’yi bölmek istiyor, “Kürdistan” adı altında ikinci bir İsrail kurmak istiyorlar. Bir İsrail var bir de sözüm ona Müslüman olan bir İsrail yapacaklarmış. Türkiye varken, bu emellerine ulaşmaları imkânsızdır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türkiye’nin tasarruf yeteneği 27 Nisan 2024 | 39 Okunma Filistin kazanırsa ‘Kürdistan’ kaybeder ‘Kürdistan’ kazanırsa Filistin kaybeder 19 Nisan 2024 | 1.631 Okunma Ey Açık ve Sinsi İran düşmanları! İkinci İsrail planının hizmetindesiniz! 16 Nisan 2024 | 997 Okunma Bayramlaşmak bugün millî devletimiz için kahramanlık görevlerine sarılmaktır 10 Nisan 2024 | 62 Okunma Yusuf Has Hacib’in dilinden sesleniş! Üryan geldik üryan gideriz 09 Nisan 2024 | 242 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar