28 Mayıs mevzisi-3: Erdoğan’a karşı iktidar mücadelesi hangi mevzide başarılı olur

Vatan Partisi Merkez Karar Kurulu, 2015 yılı 24 Temmuzu’nda Tayyip Erdoğan Hükümetinin PKK’yı hendeklere gömme harekâtını başlatması üzerine, 1 Ağustos 1915 günü Vatan Savaşı kararı...

Vatan Partisi Merkez Karar Kurulu, 2015 yılı 24 Temmuzu’nda Tayyip Erdoğan Hükümetinin PKK’yı hendeklere gömme harekâtını başlatması üzerine, 1 Ağustos 1915 günü Vatan Savaşı kararı aldı.

Parti, Vatan Savaşı sürecinde çeşitli karar ve açıklamalarında şu siyaseti vurguladı: ABD emperyalizmi ile birlikte Tayyip Erdoğan yönetimini devirme planında olmayız. ABD emperyalizminin bu planına Tayyip Erdoğan ile birlikte direniriz. Ancak bu direnişte, Tayyip Erdoğan yönetiminden bağımsız örgütlenmeye ve siyasetlere sahibiz. Onlarla aynı cephede olmakla birlikte, Türkiye içindeki iktidar mücadelesinde rakibiz. Üreticilerin Millî Hükümetini kurma hedefine ancak ve ancak ABD’ye direnen mevzide ulaşabileceğimizi biliyoruz.

ABD’nin Tayyip Erdoğan’ı devirme harekâtına piyon olanlar ya da tarafsız kalanlar, hiçbir zaman hükümet olamayacaklardır. Çünkü Türk devleti ve milleti, Türkiye’yi ABD emperyalizmine teslim etmeyecektir.

İçine girdiğimiz sürecin iktidar formülünde çalım atamayacağınız gerçeklik şudur: ABD ile birlikte hükümet olma yolları artık kapalıdır. Geçti o devir! 2014 öncesinde iktidar olmak için Vaşington ile anlaşmak gerekiyordu. Artık Türkiye’de ancak ABD’ye direnenler hükümet olabilir.

Dün Tayyip Erdoğan’a ABD’nin “Büyük Ortadoğu Projesi Eşbaşkanlığı” yaptığı için tek başımıza cesaretle karşı koyduk, hapishanesinden geçtik ve o duvarı yıktık. Bugün ABD’ye direnme mevzisinde Tayyip Erdoğan ile birlikteyiz. Çünkü ABD O’nu devirmek istiyor. ABD’nin bu planına direnmede kararsız ve tutarsız olanlar, hükümet olamazlar. Önümüzdeki dönemin hükümetleri, ABD’ye direnme mevzisinde kurulacaktır. Görmüyor muyuz: Türkiye’nin hangi sorununu çözmeye kalksak, ABD baskısı ve tehdidiyle karşılaşıyoruz.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türkiye’nin tasarruf yeteneği 27 Nisan 2024 | 64 Okunma Filistin kazanırsa ‘Kürdistan’ kaybeder ‘Kürdistan’ kazanırsa Filistin kaybeder 19 Nisan 2024 | 1.631 Okunma Ey Açık ve Sinsi İran düşmanları! İkinci İsrail planının hizmetindesiniz! 16 Nisan 2024 | 997 Okunma Bayramlaşmak bugün millî devletimiz için kahramanlık görevlerine sarılmaktır 10 Nisan 2024 | 62 Okunma Yusuf Has Hacib’in dilinden sesleniş! Üryan geldik üryan gideriz 09 Nisan 2024 | 242 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar