Yazık oldu Çavuşoğlu’na...

Daha önce “Yazık oldu Nebati’ye” başlıklı bir yazı yazmıştım.Yazımın ana fikri sırf Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “faizler çıkmaz, nas ihlal edilmez” siyaseti nedeniyle...

Daha önce “Yazık oldu Nebati’ye” başlıklı bir yazı yazmıştım.

Yazımın ana fikri sırf Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “faizler çıkmaz, nas ihlal edilmez” siyaseti nedeniyle dönemin Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin faizleri sürekli düşürmek, ekonomiyi alt üst eden bir seçim ekonomisi uygulamak zorunda kalmasıydı.

Garibim, Erdoğan’ın ısrarlı tavrı nedeniyle faizleri yüzde 8,5’a kadar düşürmüş, enflasyonun fırlamasına neden olmuştu.

Diğer taraftan seçimde oy getirecek her türlü popülist adımı atmak zorunda kaldığından, mali disiplini alt üst etmişti. Darphane sürekli para basmak zorunda kalmıştı.

Nebati, dövizi kontrol atlında tutabilmek için Kur Korumalı Mevduat sistemini de başlatmış, Hazine de bu uygulamayla paralarını KKM hesaplarında tutanlara 650 milyar lira kur farkı ödemek zorunda kalmıştı.

Neticede Erdoğan’ın istediklerini yaptı diye Nebati “ekonomiyi batıran isim” olmayı başarmıştı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
'Zaten vardı göze batmaya başladı' 19 Nisan 2024 | 3.518 Okunma Millet “Hagosa gel” dedi! 06 Nisan 2024 | 737 Okunma Oy yoksa temiz su da yok! 05 Nisan 2024 | 769 Okunma Erdoğan ne yapacak? 03 Nisan 2024 | 3.665 Okunma Emeklinin ahını almayacaktınız! 01 Nisan 2024 | 4.429 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar