Kadınları da toplatacak mısın vali bey?

Ülkemizde karanlık odaklar tarafından tezgahlandığı çok açık belli olan, her yanından FETÖ parmak izi fışkıran, delillerini, ilişkilerini, hareket tarzını defalarca yazdığımız...

Ülkemizde karanlık odaklar tarafından tezgahlandığı çok açık belli olan, her yanından FETÖ parmak izi fışkıran, delillerini, ilişkilerini, hareket tarzını defalarca yazdığımız, gösterdiğimiz bir sorun var: 2019 seçimlerinden sonra başlatılan ve hızla yayılan nefret kampanyaları.
Yalan bilgilerle inşa edilen bu kampanyalar, öyle bir hal aldı ki Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçları bile etkiledi. Yabancı düşmanlığını merkezine alan Zafer Partisi adlı örgüt, seçimin kilit örgütü haline geldi. Öne sürdüğü veriler baştan aşağı uydurmaydı. Yapılan anketlerde halkın “yabancı sorunu” gibi bir sorunu olmadığı görülüyordu. Ama kaba propaganda galip geldi, sosyal medyadaki deli saçması manipülasyonlar sayesinde %2 civarında bir desteğe ulaşmayı başardı.
Sosyal medya tezgahları nasıl başlamıştı biliyor musunuz? BAŞIBOŞ sözcüğü ile….
Önce “başıboş köpek sorunu” diye bir sayfa türedi, sokak hayvanlarının bir milli güvenlik meselesi olduğunu iddia ediyor, “Türkiye köpeklerin işgali altında” diyordu.
Onunla eş zamanlı “başıboş kaçak sorunu” diye bir sayfa ortaya çıktı. Sadece ismi ile değil, logosu ile, söylemi ile, taktikleri ile diğerinin aynısıydı. “Türkiye kaçak göçmenlerin işgali altında” diyordu.
Bakanlıkların açıklamaları, istatistik veriler hatta halkın anketlerde verdiği cevaplar bile yeterli olmuyor, sosyal medya yalanları büyüdükçe büyüyordu.
Suriyelilere dair yapılan suç haberlerinin %90’ının uydurma olduğu, hatta bazılarında Türk vatandaşlarının işlediği suçların Suriyelilere yıkıldığı anlaşılıyordu.
Aynı şekilde sokak köpeklerine dair haberlerin de neredeyse tamamı uydurmaydı. Başka insanlarca hatta bazen akrabaları tar...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bir tuhaf darbe teşebbüsü! 15 Mayıs 2024 | 5.396 Okunma CHP övgüleri kabak tadı verdi 13 Mayıs 2024 | 2.050 Okunma Soylu için yapmamıştık, bari Filistin için yapalım 10 Mayıs 2024 | 2.386 Okunma Sinan Ateş cinayetinde tuhaf gelişmeler 08 Mayıs 2024 | 5.475 Okunma AK Parti’ye verilen akıllar ve sıvışanlar 06 Mayıs 2024 | 2.814 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar