Siyaset dini kullanınca...

Bu aralar seçim kampanyasında dini konular öne çıkıyor.“Züğürt Ağa” filmini izler gibi izliyor, gülsek mi ağlanacak halimize bilemiyoruz. Hatırlarsınız; Seçimde sadece bir oy çıkan...

Bu aralar seçim kampanyasında dini konular öne çıkıyor.
“Züğürt Ağa” filmini izler gibi izliyor, gülsek mi ağlanacak halimize bilemiyoruz.
Hatırlarsınız; Seçimde sadece bir oy çıkan Ağa (Şener Şen), marabalar o oy için “ben vermişem” diye öne atılınca kızıp “bu oy sizin ise benim oyum nere gitti” diye bağırıyordu. Kahya şapkasını kaldırıp içinden bir kağıt çıkararak, “İşin gerçeği budur. Şih (şeyh) cennetten bize güzel yerler ayırmış” sözleriyle savunuyordu kendisini.
31 Mart 2019 Seçimleriyle ilgili haberleri tarayınca, AK Parti’ye ya da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a oy verince ahirette olumlu sonuçlarının görüleceğini iddia eden en az üç siyasetçi buldum.
Diğer taraftan, “Ezanı protesto ettiler” iddiasının miting meydanlarında kullanılması, camilerde kahvaltılı seçim propagandası, Cuma vaazında AK Parti’ye oy istenmesi, muhalefete beddua eden imam, camiden Dombra çalınması gibi başka örnekler de verebilirim.
AK Parti’nin dini kullanarak oy kazandığını düşünüyor olacak ki Millet İttifakı’nın İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu da adeta “benim neyim eksik” dedi. Yeni Zelenda’daki katliam kurbanları için Mevlüt okutturduğu Eyüp Sultan Camii’nde imamın yerine geçerek Yasini Şerif okudu. Birileri de İmamoğlu’nu cep telefonu ile kaydedip sosyal medyaya servis etti. 10 YIL KARŞILAŞTIRMASI Hiç merak ettiniz mi?
İktidar ve muhalefetin son yıllarda dini konuları bu kadar çok ön planda tutması, adeta “biz daha dindarız” yarışına girmesi toplumda, daha da önemlisi gençlikte karşılık buluyor mu?
Bu konudaki ilk iddia, Milli Eğitim Bakanlığı üzerinden gündeme gelmişti. 2018 bahar aylarında İmam Hatip Öğrencilerinin “deizme”

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
'Zaten vardı göze batmaya başladı' 19 Nisan 2024 | 3.518 Okunma Millet “Hagosa gel” dedi! 06 Nisan 2024 | 737 Okunma Oy yoksa temiz su da yok! 05 Nisan 2024 | 769 Okunma Erdoğan ne yapacak? 03 Nisan 2024 | 3.664 Okunma Emeklinin ahını almayacaktınız! 01 Nisan 2024 | 4.428 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar