Nazım memleketi, Memleketi Nazım’ı unutmadı

Tartışmasız, sadece Türkiye’nin değil dünyanın en ünlü şairlerinden biridir Nazım Hikmet.Pablo Neruda, Edgar Allan Poe, Charles Baudelaire, Louis Aragon, Jorge Luis Borges, Vlademir Mayakovsky gibi gibi 20. Yüzyılın ilk...

Tartışmasız, sadece Türkiye’nin değil dünyanın en ünlü şairlerinden biridir Nazım Hikmet.

Pablo Neruda, Edgar Allan Poe, Charles Baudelaire, Louis Aragon, Jorge Luis Borges, Vlademir Mayakovsky gibi gibi 20. Yüzyılın ilk yarısına damgasını vurmuştur.

Şiirleri, dünyanın her yerinde yüzlerce dile çevrilmiş, sözün gücünü insanlığa göstermeye devam ediyor.

Ölümünün 56. Yılında “Nazım’ı anıyoruz” etkinliği için Moskova’dayız. Rus Türk İşadamları Birliği ile Nazım Hikmet Vakfı’nın organize ettiği etkinliklikler, 2 Haziran akşamı Moğollar konseri ile başladı. Efsane grubun kurucularından Cahit Berkay, çok heyecanlıydı ve bunu Nazım’ın yattığı kentte konser vermeye bağlıyordu.

Konserde ünlü sanatçı Edip Akbayram da konser sırasında iki şarkısını seslendirdi. Türkiye’den Nazım’ı anmaya gelenler, Rusya’da yaşayan Türkler ve hatırı sayılır Rus izleyici, tıklım tıklım dolan salonda şarkılara eşlik etti.

Tören sırasında geleneksel hale gelen “Nâzım Hikmet Dostluk Ödülü” bu yıl sanatçı Edip Akbayram ve Prof. Dr. Dmitriy Dmitriyeviç Vasilyev’e verildi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
'Zaten vardı göze batmaya başladı' 19 Nisan 2024 | 3.519 Okunma Millet “Hagosa gel” dedi! 06 Nisan 2024 | 738 Okunma Oy yoksa temiz su da yok! 05 Nisan 2024 | 769 Okunma Erdoğan ne yapacak? 03 Nisan 2024 | 3.665 Okunma Emeklinin ahını almayacaktınız! 01 Nisan 2024 | 4.429 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar