Komik duruma düşmeyin beyler!

2019’un ilk günleriydi. Seçmen listeleri asılmıştı. Muhalefet partileri, listeler üzerinde çalışıp, bazı mahallelerde oturmadığı halde o mahallelerde seçmen görünen binlerce insan tespit...

2019’un ilk günleriydi. Seçmen listeleri asılmıştı. Muhalefet partileri, listeler üzerinde çalışıp, bazı mahallelerde oturmadığı halde o mahallelerde seçmen görünen binlerce insan tespit etmişti.
Örneğin, CHP Üsküdar teşkilatı, AK Partili Üsküdar Belediye Meclis üyesi Süleyman Gedikoğlu’nun 120 metrekarelik evinde tam 40 seçmenin kayıtlı olduğunu tespit etmişti. Konu medyanın gündemine gelince Gedikoğlu kendisini şöyle savundu: “Akrabalarım spor salonlarından yararlanmak için adreslerini bizim eve taşıdılar.”
Gedikoğlu, Üsküdar’daki örneklerden sadece biriydi. CHP’nin tespit ettiği usulsüz seçmen sayısı 7 bini aşarken, hükümete yakın vakıfların işlettiği kız yurtlarında kayıtlı erkek seçmenler dahi ortaya çıkıyordu.
Benzer iddialar başka ilçelerden de geliyordu. Muhalefet partileri konuyu hem kamuoyu gündemine getiriyor, hem YSK’ya taşıyordu.
İddialara ilk yanıt 17 Ocak günü YSK’daki AK Parti temsilcisi Recep Özel’den gelmişti:
“CHP’nin özellikle ‘hayali seçmen’ gibi ifadeleri, her seçim öncesi klasiklerinden. Şunu iddia edebiliriz ki Türkiye’de seçmen kütükleri dünyanın en güvenli seçmen kütüğüdür. Ne mükerrer seçmen ne hayali seçmen vardır.”
22 Ocak’ta iddialara yanıt veren YSK Başkanı Sadi Güven ise “Mükerrer, sahte ve hayali seçmen yoktur” diyordu.
23 Ocak günü açıklama yapan CHP’nin YSK’daki temsilcisi Hadimi Yakupoğlu ise “Ahırda kayıtlı 20 seçmen, metruk bir binada kayıtlı 30 seçmen” gibi itirazları YSK’ya bildirdiklerini anımsatıp, YSK’nın bir çok başvurularını reddetmesinden yakınıyordu.
AK Parti’nin, özellikl...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
'Zaten vardı göze batmaya başladı' 19 Nisan 2024 | 3.513 Okunma Millet “Hagosa gel” dedi! 06 Nisan 2024 | 736 Okunma Oy yoksa temiz su da yok! 05 Nisan 2024 | 766 Okunma Erdoğan ne yapacak? 03 Nisan 2024 | 3.652 Okunma Emeklinin ahını almayacaktınız! 01 Nisan 2024 | 4.426 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar