İktidar adayının en büyük sorunu!

Sözcü yazarı Deniz Zeyrek bu hafta 'İktidar adayının en büyük sorunu!' başlıklı yazısını kaleme aldı.

Ankara’da yapılan anketler iktidar partisi için pek iç açıcı değil.

Anketlerin doğasında şu var: Mevcut belediye başkanına rakip çıkan bir adayla ilgili anketler genelde yükselir.

Ankara’da ise tam tersi oluyor.

Bunun çok önemli bir nedeni var:

İktidardaki bir partinin adayı olunca, yaşanan birçok sorunun iktidarın yanlış uygulamalarından kaynaklandığını görüyorsunuz ve seçmenin itirazı karşısında eliniz kolunuz bağlanıyor.

- Örneğin geçinemeyen emeklilerle ilgili mevcut belediye başkanını suçlamaya kalkıyorsunuz ve emeklilere daha fazla destek olma konusunda birtakım vaatlerde bulunuyorsunuz.

Sokaktaki emekli vatandaş, ücretlerinin ve yaşam standartlarının düşüklüğünün sorumlusunun belediye başkanı değil hükümet olduğunu biliyor. O nedenle “Emeklilere destek için seçimi beklemenize gerek yok, hükümete söyleyin hemen yapsın” diyebiliyor. Siz de öyle kala kalıyorsunuz.

- Örneğin kentteki su fiyatlarının pahalılığından şikâyet ediyorsunuz. Mevcut belediye başkanına “Allah’ın suyundan para almayacağım diyordu, en pahalı suyu veriyor.” diyecek oluyorsunuz. Sonra bir bakıyorsunuz kente sağlıklı su verebilmenin çok büyük olan ve sürekli artan maliyeti yine hükümetin yanlış uygulamalarından kaynaklanıyor. Belediye enerji maliyetini, yatırım ve işletme maliyetinin, ülkedeki hayat pahalılığından bağımsız olmadığını bütün çıplaklığıyla önünüze koyuveriyor. Ne yapacağınızı şaşırıyorsunuz.


- Örneğin mevcut belediye başkanını metro hattı yapamamakla suçluyorsunuz. Sonra bir bakıyorsunuz ki metro projeleri hep iktidar partisine takılmış. Tam ihale yapıp inşaata başlanacakken, bütün kamu ihalelerini alarak palazlanmış yandaş beş büyük şirket o ihaleye de çökmüş. 380 milyon euroluk proje için aralarında anlaşıp 575 milyon euro “en düşük” teklif vermişler. “He” deseniz, tüyü bitmemiş yetimin 195 milyon eurosu (6,7 milyar Türk lirası) o yandaş müteahhitlerin kasasına gidecek. Gel de bu koşullarda metro yap!

- Örneğin toplu taşımı güçlendirmek için otobüs alacaksınız. İlk zorluğu iktidar partisinin belediye meclisindeki temsilcileri çıkarıyor. Sonra mevcut iktidar. Zar zor onay alıp alım yapana katar hem zaman geçiyor hem maliyetler artıyor.

- Örneğin vatandaşa mevcut belediyeden daha fazla et dağıtmayı vadediyorsunuz. Sonra bir bakıyorsunuz et fiyatlarının artması tamamen iktidarın beceriksizliğinden. Memlekette tarım ve hayvancılığın bitirilmesinden.

Oy istediğiniz insanların sabah 04:30’da Et Süt Kurumu binalarının önünde uzun kuyruklar oluşturduğunu, titreye titreye bir kilo et almayı beklediğini görüyorsunuz.

Biri de çıkıp “İktidarınızın yapamadığını, belediye başkanı olarak siz mi yapacaksınız” diye sorduğunda verecek yanıtınız olmuyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
'Zaten vardı göze batmaya başladı' 19 Nisan 2024 | 3.518 Okunma Millet “Hagosa gel” dedi! 06 Nisan 2024 | 737 Okunma Oy yoksa temiz su da yok! 05 Nisan 2024 | 769 Okunma Erdoğan ne yapacak? 03 Nisan 2024 | 3.665 Okunma Emeklinin ahını almayacaktınız! 01 Nisan 2024 | 4.429 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar