Heykel medeniyet göstergesidir!

Peki “bakarken tahrik olduğu” gerekçesiyle heykelleri kaldıran bu yeni nesil, Anadolu'ya reva mı?

Uzun zamandır “kent heykelleri” konulu bir yazı yazmak istiyordum. Diyarbakır’da Mayıs ayında Kayyum tarafından yaptırılan “tatlıcı” ve “karpuz içindeki çocuk” heykelleri çok güzel bir fırsat yaratmıştı ama ülkenin hiç dinmeyen siyasi gündemi o fırsatı kullanmama izin vermedi.

Ancak, geçenlerde İnstagram’da gördüğüm bir mesaj, bana “artık zamanı geldi” dedirtti ve bugün SÖZCÜ Haftasonu Gazetesi’ne yazmaya karar verdim.

“Unutulmaz.kareler” isimli hesabın paylaşımında İtalyan ressam Michelangelo'nun ünlü “Musa'nın Hükmü” heykelinden bir kesit vardı. Kolundaki flexor kası kare içine alınmıştı ve altına “Bu kas sadece serçe parmak havaya kalktığında ortaya çıkan bir kas bloğudur. Şimdi serçe parmağa bakın. Sonra da kaydırıp ‘ya tutarsa' diye iç çekebilirsiniz.”

.....

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
'Zaten vardı göze batmaya başladı' 19 Nisan 2024 | 3.513 Okunma Millet “Hagosa gel” dedi! 06 Nisan 2024 | 736 Okunma Oy yoksa temiz su da yok! 05 Nisan 2024 | 766 Okunma Erdoğan ne yapacak? 03 Nisan 2024 | 3.649 Okunma Emeklinin ahını almayacaktınız! 01 Nisan 2024 | 4.426 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar