Efeleri kızdırmayın efendiler!

Bu haftanın yarısını Ege’de geçirdim.Önce büyük şairimiz Nazım Hikmet’i 118. doğum gününde anmak için Bodrum’a gittim. Araştırmacı Yazar arkadaşım Ali Haydar Fırat ile birlikte, sırf komünistti diye “vatan hainliği” etiketi yapıştırılmak istenen Nazım’ın nasıl bir “vatansever” olduğunu anlatmaya çalıştık.

Bodrum’un gerçek sakinlerinin Nazım sevgisini görmek beni çok mutlu etti.

★★★

Daha sonra, Efeler Belediye Başkanı Fatih Atay’ın davetiyle Bodrum’dan Aydın’a geçtim. Yolda yerel medyayı kontrol ederken Didim’de bir hareketlilik olduğunu fark ettim. Didimliler, Akköy Mahallesi’nde kurulmak istenen balık çiftliklerine karşı çıkıyorlardı ve Çevresel Etki Değerlendirme toplantısı yapmak isteyen firma yetkililerine izin vermiyorlardı.

Didimlilere CHP Milletvekili Hüseyin Yıldız ile Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay, balık çiftliği kurmak isteyen firma yetkililerine ise Jandarma birliği destek veriyordu.

Bir ara ortalık karışmıştı. Didimliler çok kararlı görünüyordu. Jandarma timi ise müdahaleye hazır görünüyordu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
'Zaten vardı göze batmaya başladı' 19 Nisan 2024 | 3.513 Okunma Millet “Hagosa gel” dedi! 06 Nisan 2024 | 736 Okunma Oy yoksa temiz su da yok! 05 Nisan 2024 | 766 Okunma Erdoğan ne yapacak? 03 Nisan 2024 | 3.652 Okunma Emeklinin ahını almayacaktınız! 01 Nisan 2024 | 4.426 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar