Diyarbakır seyahatinin anatomisi

Sözcü Gazetesi Deniz Zeyrek'in bugünkü (11.03.2022)''Diyarbakır seyahatinin anatomisi'' başlıklı yazısı.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Çarşamba günü Diyarbakır’a davet etti. Kısa sürede hazırlanıp aynı akşam Ankara’dan Diyarbakır’a giden uçağa yetiştim.

Diyarbakır Havaalanı’nda uçaktan inip çıkışa doğru ilerlediğimizde aprondan dış kapıya kadar uzanan iki taraflı uzun bir karşılama kuyruğuyla karşılaştık. Dışarı çıktığımızda, benzer bir kalabalığın kapı önünde de olduğunu fark ettim. Dinamik bir grup, kesintisiz Türkçe ve Kürtçe sloganlar atıyordu.

Arabalara binip şehre doğru yola çıktığımızda çok uzun bir konvoy oluştu. İçinde olunca ne kadar uzun olduğunu anlayamamıştım. Ancak sosyal medyada gördüğüm bir videoda birkaç kilometre uzunluğunda bir konvoyda olduğumuzu anladım.

Daha önce Mardin’de dikkatimi çeken şey, Diyarbakır’da da vardı. Ana yollarda 50 metrede bir olan aydınlatma direklerinin tamamında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın fotoğrafı vardı. Aynı fotoğraf, Suriçi’ndeki reklam panolarını da süslüyordu. Belli ki Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın fotoğrafını aydınlatma direklerine sabit şekilde asmak bir “kayyum geleneği” olmuştu.

Otele vardığımızda yoğun bir davul zurna sesiyle, genişçe...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
'Zaten vardı göze batmaya başladı' 19 Nisan 2024 | 3.519 Okunma Millet “Hagosa gel” dedi! 06 Nisan 2024 | 739 Okunma Oy yoksa temiz su da yok! 05 Nisan 2024 | 771 Okunma Erdoğan ne yapacak? 03 Nisan 2024 | 3.666 Okunma Emeklinin ahını almayacaktınız! 01 Nisan 2024 | 4.429 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar