Bir Ankara Seçimi: 5C1M

Gazetecilik hayatımda ilk defa böyle bir seçim görüyorum. Bir muhalif siyasetçi, iktidarın gücünü ve büyük bir medya ordusunu arkasına almış beş siyasetçiyle aynı anda yarışıyor....

Gazetecilik hayatımda ilk defa böyle bir seçim görüyorum.
Bir muhalif siyasetçi, iktidarın gücünü ve büyük bir medya ordusunu arkasına almış beş siyasetçiyle aynı anda yarışıyor.
Başlık nedeniyle tahmin etmişsinizdir.
Mansur Yavaş’tan söz ediyorum.
Kendisi başlıktaki “1M” kısmını oluşturuyor. Ben “bir Mansur” diye düşünerek yazdım ama siz “bir Millet” diye okuyabilirsiniz.
Gazete ve televizyonların dünkü yayınlarına bakınca çok net gördüm:
Ankara seçimlerinde bir tarafta tam beş siyasetçi var, diğer tarafta sadece Mansur Yavaş.
O nedenle başlıktaki “5C”yi de “Beş Cumhur” olarak okumalısınız.

★★★

Birinci “C” Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan.
Tartışılan iddiaları şu ana dek gündemine almayan Cumhurbaşkanı Erdoğan,
Pursaklar mitinginde dün Yavaş’ı şu sözlerle hedef alıyordu:
“PKK’lılar FETÖ’cüler belediyelere sızdırılmaya çalışılıyor. Mansur efendinin listesinde de bunlar var. Bunlar seçildikleri zaman elbette Kandil’e çalışacaklar.”
Bu açıklamayı dinledikten sonra hem CHP, hem İYİ parti kanadından doğrulattım:
CHP’nin belediye meclis adayları listesinde Mansur Yavaş’ın isteğiyle Büyükşehir Belediye Meclisi’ne seçilebilecek şekilde aday gösterilen sadece iki kişi var. Onlar da Çankaya’dan aday gösterilmiş ve ikisi de “milliyetçi” insanlar. Geri kalanı CHP ve İYİ Parti işbirliği çerçevesinde iki parti tarafından belirlenmiş.

★★★

İkinci “C” Devlet Bahçeli.
Kırıkkale mitinginden dönerken mola yerinde gazetecilerle sohbet eden Bahçeli, iddiaları dillendirmese de soruları referans alarak şu yorumu yapmıştı:
“Kişinin, ‘Ben soruşturma sonucu alınıncaya kadar, siyasi olarak CHP’nin temsilinde hem şahsıma hem partime bir zarar vermemek, hem de mahalli idareler seçimlerini gölgeye düşürmemek için adaylıktan çekiliyorum’ demesi en ahlaki yoldur. Yani diyorum ki; yavaş yavaş ayrıl, kimseyi sıkıntıya sokma..”

★★★

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
'Zaten vardı göze batmaya başladı' 19 Nisan 2024 | 3.513 Okunma Millet “Hagosa gel” dedi! 06 Nisan 2024 | 736 Okunma Oy yoksa temiz su da yok! 05 Nisan 2024 | 766 Okunma Erdoğan ne yapacak? 03 Nisan 2024 | 3.649 Okunma Emeklinin ahını almayacaktınız! 01 Nisan 2024 | 4.425 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar