Anadolu insanının sorunları

İYİ Parti lideri Meral Akşener’le birlikte Anadolu kentlerini dolaşırken şunu fark ettim: Ülkenin her yerinde benzer sorunlar var. Coğrafi farklılıklar, ürünler farklılık gösterse de dile getirilen dertler...

İYİ Parti lideri Meral Akşener’le birlikte Anadolu kentlerini dolaşırken şunu fark ettim: Ülkenin her yerinde benzer sorunlar var. Coğrafi farklılıklar, ürünler farklılık gösterse de dile getirilen dertler aynı.

Bugün, sizinle o gezilerde tuttuğum notlardan çıkardığım temel sorunları paylaşacağım:

ESNAFIN HAYAT PAHALILIĞI: Hangi dükkana girseniz aynı şeyi duyuyorsunuz. “Toptancıdan bir aldığımı bir daha aynı fiyata alamıyorum. Fiyatlar bir yılda iki katına çıktı. Fiyatlar artınca müşteri azaldı, satışlar azaldı ama masraflar arttı. Doğalgaz ve elektrik faturaları da iki katına çıktı. Alınan vergiler, sigorta primleri el yakıyor. Kiraları zor ödüyoruz.”

VATANDAŞIN HAYAT PAHALILIĞI: Esnaf girdi fiyatlarından ve masrafların artmasından yakınıyor. Vatandaş sonuçtan. Esnafın da eklediği kâr ile fiyatlar iyice artıyor. Bir alınan ürün bir ay sonra aynı fiyattan alınamıyor. TÜİK’in açıkladığı enflasyonla tezgahtaki fiyat artışları arasında uçurum var. Kömür, elektrik, doğalgaz faturaları vatandaş için de ciddi bir sorun.

ÇİFTÇİNİN HAYAT...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
'Zaten vardı göze batmaya başladı' 19 Nisan 2024 | 3.513 Okunma Millet “Hagosa gel” dedi! 06 Nisan 2024 | 736 Okunma Oy yoksa temiz su da yok! 05 Nisan 2024 | 766 Okunma Erdoğan ne yapacak? 03 Nisan 2024 | 3.649 Okunma Emeklinin ahını almayacaktınız! 01 Nisan 2024 | 4.425 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar