AK Parti MHP çizgisine mi geldi

“Tek millet demek milliyetçilikse, biz milliyetçiyiz. Tek bayrak demek, bayrağı sevmek milliyetçilikse, biz milliyetçiyiz. Tek vatan demek, vatanını sevmek milliyetçilikse, biz milliyetçiyiz. Tek devlet demek, devletin birlik ve...

“Tek millet demek milliyetçilikse, biz milliyetçiyiz. Tek bayrak demek, bayrağı sevmek milliyetçilikse, biz milliyetçiyiz. Tek vatan demek, vatanını sevmek milliyetçilikse, biz milliyetçiyiz. Tek devlet demek, devletin birlik ve bütünlüğünü korumak milliyetçilikse, biz milliyetçiyiz. Bizim milliyetçiliğimiz budur arkadaşlar...”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Afyon kampından sonra da milliyetçilik söylemini aynı çizgide sürdürdü. Konuşmalarında “milliyetçilik” ve “vatanseverlik” kavramlarını “sağcılık” ve “solculuk” üzerinden de kullanmaya başladı. Solcuların vatansever olmadığını söylemeye başladı.

Aynı dönemde AK Parti sözcüleri de MHP ile zaman zaman benzer söylemleri kullanmaya başladı. Bu benzeşmenin ve yakınlaşmanın en net görüldüğü yer ise genç taban oldu. AK Parti Gençlik Kolları, son dönemdeki toplu etkinliklerde, AK Parti grup toplantılarında ülkü ocaklarının ünlü sloganlarını kullanmaya başladı.

BAHÇELİ PEKİŞTİRDİ, AK PARTİ MEMNUN

AK Parti bu meseleyi tartışırken, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, önce grup toplantısında, sonda da Manisa’da AK Parti ile MHP arasındaki “milliyetçi yakınlaşma” algısını pekiştiren bir söylem kullandı.

Bahçeli, bu yakınlaşmanın ayaklarını “7 Ağustos Yenikapı Ruhu” ve “16 Nisan Halkoylaması” olarak açıkladı ve ekledi:

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
'Zaten vardı göze batmaya başladı' 19 Nisan 2024 | 3.513 Okunma Millet “Hagosa gel” dedi! 06 Nisan 2024 | 736 Okunma Oy yoksa temiz su da yok! 05 Nisan 2024 | 766 Okunma Erdoğan ne yapacak? 03 Nisan 2024 | 3.649 Okunma Emeklinin ahını almayacaktınız! 01 Nisan 2024 | 4.426 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar