Terörle mücadelede dikkat...

Kızılay’da patlatılan patlayıcı yüklü aracın Viranşehir’den Diyarbakır üzeri bin kilometrelik yolu katederek Ankara’ya getirilip patlatılması ve Güneydoğu’da bitmeyen terör operasyonları...

Kızılay’da patlatılan patlayıcı yüklü aracın Viranşehir’den Diyarbakır üzeri bin kilometrelik yolu katederek Ankara’ya getirilip patlatılması ve Güneydoğu’da bitmeyen terör operasyonları, terörle mücadeleyi yeniden gündeme getirdi.
Gerçek şu ki, tek parti döneminde başta “Şeyh Said hareketi” ve “Dersim isyanı tevehhümü” olmak üzere Doğu-Güneydoğu’da 17 isyan olurken, 1950’den sonra DP iktidarıyla gelen demokrasi ve kalkınma döneminde bölge halkının şefkatle kucaklanmasıyla tek bir kalkışma olmadı.

Ancak 12 Eylül darbesinde yeniden tek parti devrinden kalma askerî yöntemlerin dayatılmasıyla, devlet adına bölgede zulme varan haksızlıklarla, köy boşaltmalarıyla, işkence ve mağduriyetlerle teröre zemin hazırlandı. Ve 15 Ağustos 1984 Eruh baskınıyla PKK terörü başgösterdi.

Her terör saldırısının ardından Kandil’de dağın-taşın bombalanmasında olduğu gibi, askerî operasyonların cevabının da yine terör saldırıları olması şeklinde ortaya çıkan fasit daire, terörle mücadelede “askerî yöntemler”in akıbetini sorgulatıyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
“Fikri hezeyanlaştıran” siyasî manipülasyonlar 06 Mayıs 2018 | 275 Okunma İktidarınki “hamle,” muhalefetinki “hülle ve hîle”! 29 Nisan 2018 | 188 Okunma “Suriye’nin politikası”nın garabetleri 22 Nisan 2018 | 184 Okunma Bu ne rest, bu ne Patriot müzâkeresi! 08 Nisan 2018 | 212 Okunma Soruşturmalar sulandırılıyor 25 Mart 2018 | 349 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar