Suriye’nin sulh ve selâmeti...

Suriye’den canlı bombaların Başşehre kadar gelip Suruç ve Ankara katliâmları bombalarını patlatmaları, dahası bu ülkeden sızan yüzlerce uyuyan hücrenin nerede ve ne zaman terör eylemi yapacaklarının...

Suriye’den canlı bombaların Başşehre kadar gelip Suruç ve Ankara katliâmları bombalarını patlatmaları, dahası bu ülkeden sızan yüzlerce uyuyan hücrenin nerede ve ne zaman terör eylemi yapacaklarının bilinmemesi, istihbarat ve güvenlik zâfiyetinin yanı sıra, Ankara’nın Ortadoğu ve Suriye politikalarını bir defa daha gündeme getiriyor.
İç savaş kargaşasındaki Suriye’deki silâhlı muhalif örgütlere silâh ve mühimmat desteğiyle bu ülkedeki terörün Türkiye’ye sıçradığı tartışmaları sürerken, son ziyaretinde Alman Başbakanı’nın mültecileri Türkiye’de tutma önerisi, hâlâ “tampon bölge”de direten Ankara’yı Avrupa’nın kapısında “sınır bekçisi” ve “tampon bölge” durumuna düşürürken, âdeta yanlış politikaların bedelini ödetiyor.

AKP iktidarında, daha önce ortak bakanlar kurulu yapacak kadar dost olduğu Şam’dakilerle, çıkan krizden sonra, Esad yönetiminin devrilmesini talep eden politikaların eksenine oturtması, Suriye’nin bugünkü perişâniyetine sebebiyet veren etkilerin başında geliyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
“Fikri hezeyanlaştıran” siyasî manipülasyonlar 06 Mayıs 2018 | 275 Okunma İktidarınki “hamle,” muhalefetinki “hülle ve hîle”! 29 Nisan 2018 | 188 Okunma “Suriye’nin politikası”nın garabetleri 22 Nisan 2018 | 184 Okunma Bu ne rest, bu ne Patriot müzâkeresi! 08 Nisan 2018 | 212 Okunma Soruşturmalar sulandırılıyor 25 Mart 2018 | 349 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar