Skandal şok itiraflar...

Hakkâri Yüksekova Dağlıca’da operasyona takviyeye giden zırhlı araçlara yönelik silâhlı saldırı ve mayın tuzağıyla verilen on altı şehidin ancak 24 saat sonra açıklanmasına tepkiler...

Hakkâri Yüksekova Dağlıca’da operasyona takviyeye giden zırhlı araçlara yönelik silâhlı saldırı ve mayın tuzağıyla verilen on altı şehidin ancak 24 saat sonra açıklanmasına tepkiler devam ediyor.
Bilindiği gibi, jandarma karakollarına baskınlar düzenleyen, şantiye basan, iş makinelerini, kamyonları ateşe veren, yol kesen, adam kaçıran, binlerce kişiyi örgüte militan yetiştirmek için dağa kaldıran, kimlik soran terör örgütü, en son şehir merkezlerinde haraç-vergi toplama, bayrak indirme, heykel dikip mezarlık açma, hendek kazıp “halk mahkemeleri” kurma ve şehir merkezlerinde kamu binalarına, polis karakollarına saldırı eylemleriyle şehre indi.

Son Dağlıca saldırısı, “süreç”te terörün vardığı vahameti gösteriyor. Bölgede özellikle istihbarat çökmüş. Bu zâfiyetle, örgütün yollara yerleştirdiği tonlarca tahrip maddesi patlayıcı tesbit edilememiş.

AKP hükûmetinin, bölgeyi tanıyan, örgütün işleyişini izleyen ve örgüt hakkındaki istihbaratın yüzde doksanını veren polisleri, özellikle 17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturmalarından sonra ihdas edilen “paralelci” yaftasıyla kıyım, sürgün ve meslekten ihraçla tasfiye edip yerlerine başka alanlardakileri getirilmesiyle örgüt kırsaldan şehirlere yuvalandı; “şehir savaşı”na yöneldi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
“Fikri hezeyanlaştıran” siyasî manipülasyonlar 06 Mayıs 2018 | 275 Okunma İktidarınki “hamle,” muhalefetinki “hülle ve hîle”! 29 Nisan 2018 | 188 Okunma “Suriye’nin politikası”nın garabetleri 22 Nisan 2018 | 184 Okunma Bu ne rest, bu ne Patriot müzâkeresi! 08 Nisan 2018 | 212 Okunma Soruşturmalar sulandırılıyor 25 Mart 2018 | 349 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar