Provokasyon fitnesine dikkat

Daha bir hafta halkın meydanlara çağrıldığı ortamda “püskürtülen’ darbe girişimi” sonrası provokasyonlara dair endişeler devam ediyor.“Kanlı darbe girişimi” travmasıyla oluşan...

Daha bir hafta halkın meydanlara çağrıldığı ortamda “püskürtülen’ darbe girişimi” sonrası provokasyonlara dair endişeler devam ediyor.
“Kanlı darbe girişimi” travmasıyla oluşan hassasiyetle insanların büyük provokasyon riskiyle karşı karşıya kaldığı bizzat Başbakan tarafından belirtiliyor. Bakanlar Kurulu toplantısı öncesi, “Provokasyon riski her zaman vardır, her kesimden beklenebilir. Uyarımız bu yöndedir. Vatandaşlarımızı her türlü provokasyona karşı uyanık olmaya dâvet ediyoruz” uyarısı bunun ifâdesi.

“Demokrasi nöbetleri”nin tutulduğu sokaklarda kalabalıkların arasına sızabilecek provokatörlerin kitleleri tahriki fitnesine karşı dikkatli olunması ikazı ciddiyetini koruyor.

Nitekim, bu süreçte çoğu medyada yer almayan olayların yanısıra hafta başında Malatya’da bazı göstericilerin Alevi vatandaşların çoğunlukta olduğu mahalleye saldırıp ses bombalarıyla girmeye çalışması; 16 Temmuz gecesi sokağa inenlerden bir grubun tekbir getirerek Protestan Kilisesi’ni taşlayıp camlarını kırması; Trabzon’daki protestocular arasından çıkan yaklaşık on kişilik küçük bir grubun da Santa Maria Katolik Kilisesi’ne saldırıp kaldırım taşlarıyla ve yanlarında getirdikleri çekiçlerle kilisenin kapısını kırmaya çalışmaları tehlikenin uç veren tezâhürleri.

“LİNÇ GİRİŞİMLERİ”NE MANİ OLUNMALI

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
“Fikri hezeyanlaştıran” siyasî manipülasyonlar 06 Mayıs 2018 | 275 Okunma İktidarınki “hamle,” muhalefetinki “hülle ve hîle”! 29 Nisan 2018 | 188 Okunma “Suriye’nin politikası”nın garabetleri 22 Nisan 2018 | 184 Okunma Bu ne rest, bu ne Patriot müzâkeresi! 08 Nisan 2018 | 211 Okunma Soruşturmalar sulandırılıyor 25 Mart 2018 | 349 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar