MGSB ve TÜMAS’la “büyük tasfiye”

25 Ağustos 2004 tarihli MGK’nın 481 sayılı “yurt içi ve yurt dışı Nurculuk faaliyetlerine karşı eylem plânı hazırlanması” kararıyla hazırlanan Millî Güvenlik Siyaset Belgesinde (MGSB)...

25 Ağustos 2004 tarihli MGK’nın 481 sayılı “yurt içi ve yurt dışı Nurculuk faaliyetlerine karşı eylem plânı hazırlanması” kararıyla hazırlanan Millî Güvenlik Siyaset Belgesinde (MGSB) son güncellemesinde bütün cemaatlerin ve tarikatların kapsama alınmasının yansımaları devam ediyor.
Önce “paralel yapı” paravanında “legal görünümlü illegal yapılar’la mücadele” edileceği duyuruldu. Ardından Hükûmet Sözcüsü, “legal görünümlü illegal yapılanmalar sadece ‘paralel yapılanma’yla ilgili değil; şu anda mevcudiyeti düşünülebilecek veya gelecekte başka cemaatler olabilir” dedi.

Peşinden, Genelkurmay Başkanlığı’nın internet sitesinde, 29 Nisan 2015’te icra edilen MGK’da ‘MGSB esaslarına göre güncellenecek Türkiye’nin Millî Askerî Stratejisi’nde (TÜMAS) ‘legal görünümlü illegal yapı’ ifadesinin yer alacağı vurgulandı.

“İÇ TEHDİT”TE “DİNÎ ÖRGÜTLER”!

Ancak emekli Korgeneral İsmail Hakkı Pekin’in geçen hafta bir röportajdaki ifşaatları, “kırmızı kitap”ta dinî yapılara yönelik tâkip ve fişlemelerle son dönemde darbe dâvâlarından cayılmasının arka plânını açıklıyor. (Zaman, 18-19 5.15)

Millî Siyaset Belgesi’nde savunma ile ilgili bölüm olan TÜMAS’ın Genelkurmay tarafından hazırlandığını belirten Pekin, mevzubahis “plân seminerleri” dahil bütün plânların ona göre yapıldığını bildiriyor; “Burada ‘iç tehditler’, ‘dış tehditler’ ele alınır. ‘İç tehditler’ sadece PKK, DHKP-C değil tabii, içinde dinî örgütler de var. 1. Ordu’daki ‘plân semineri’ de bu çerçevede yapılıyor” diyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
“Fikri hezeyanlaştıran” siyasî manipülasyonlar 06 Mayıs 2018 | 275 Okunma İktidarınki “hamle,” muhalefetinki “hülle ve hîle”! 29 Nisan 2018 | 188 Okunma “Suriye’nin politikası”nın garabetleri 22 Nisan 2018 | 184 Okunma Bu ne rest, bu ne Patriot müzâkeresi! 08 Nisan 2018 | 212 Okunma Soruşturmalar sulandırılıyor 25 Mart 2018 | 349 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar