“Mağduriyet psikolojisi”yle istismara ortam...

Dehşet tablo ortada. 560’tan fazla şehidin verildiği “ateşten bir yıl”a dönüşen vetirede iktidar partisi milletvekillerinin ifşaatıyla operasyon ve çatışmalarda bölgede 7 bin “terörist”...

Dehşet tablo ortada. 560’tan fazla şehidin verildiği “ateşten bir yıl”a dönüşen vetirede iktidar partisi milletvekillerinin ifşaatıyla operasyon ve çatışmalarda bölgede 7 bin “terörist” öldürülmüş. 11 binden fazla ev yıkılmış. Sur, Silvan, Nusaybin, Cizre, Silopi, Yüksekova, İdil ve Şırnak merkezden 355 bin vatandaş göç etmek zorunda kalmış.
Yerle bir olan ilçeler ve mahallelerde işsizlik ve yoksulluk kat kat artarken, on binlerce çocuğun okula gidememesi, açılan okullardaki bomboş sınıflar, bölgenin bir diğer kanayan yarası.

“PKK, HDP’NİN DIŞLANMASINI İSTİYOR!”

Bu vaziyet, birçok vahameti tetikliyor. Özellikle milletvekili dokunulmazlıklarının ağırlıklı olarak bölgeden yoğunlukla oy almış bir partinin Meclis’ten tasfiyesinde istimali girişimiyle tetiklenen tahriklerle derinleştirilen kutuplaşma ortasında terör örgütü daha da palazlandırılıyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
“Fikri hezeyanlaştıran” siyasî manipülasyonlar 06 Mayıs 2018 | 275 Okunma İktidarınki “hamle,” muhalefetinki “hülle ve hîle”! 29 Nisan 2018 | 188 Okunma “Suriye’nin politikası”nın garabetleri 22 Nisan 2018 | 184 Okunma Bu ne rest, bu ne Patriot müzâkeresi! 08 Nisan 2018 | 212 Okunma Soruşturmalar sulandırılıyor 25 Mart 2018 | 349 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar