Koalisyon turları devam ederken…

Ankara’da, ikinci turu bayram sonrasına kalan görüşmelerde her ne kadar koalisyon ihtimali daha öne çıksa da, erken seçim hâlâ güçlü bir alternatif olarak duruyor.Tesbit şu ki, koalisyon görüşmeleri...

Ankara’da, ikinci turu bayram sonrasına kalan görüşmelerde her ne kadar koalisyon ihtimali daha öne çıksa da, erken seçim hâlâ güçlü bir alternatif olarak duruyor.
Tesbit şu ki, koalisyon görüşmeleri Cumhurbaşkanın açık ifâdesiyle “tekrar seçim”in baskısı altında. Bu yüzden, siyaset halkın sandıkta verdiği mesaja göre uzlaşma ve gittikçe katlanan iç ve dış sorunlara çözümler üretme yerine, seçime dönük politik taktik savaşları içinde.

Hatta koalisyon turlarının göstermelik olduğu, erken seçimi istemeyen yeni milletvekillerini seçime ikna etme taktiğiyle 45 günlük süreci harcatmak maksadıyla yapıldığı ileri sürülüyor.

Aslında iktidar partisi adına manipülasyonlarla yönlendirme yapan şirketlerin hâricindeki bütün anketler, Kasım/Aralık’ta gidilecek bir seçimde sonuçların pek değişmeyeceği tesbitinde. Erdoğan’ın ısrarla istediği “başkanlık sistemi”ni yine getiremeyeceği, hatta AKP’nin de tek başına iktidar için ihtiyaç duyduğu 18-20 milletvekili daha kazanmak yerine mevcudu dahi muhâfaza edemeyeceği belirtiliyor.

Esasen, yeni bir seçime bir milyarın harcanacağı, partilere Hazine’den 100’lerce milyonluk “seçim yardımı”nın yanı sıra reklâm ve propaganda masraflarıyla ber erken seçimin zaten sıkıntılı olan ekonomiyi daha da zorlayacağı, kamuoyunun enerjisini heba edeceği ortada.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
“Fikri hezeyanlaştıran” siyasî manipülasyonlar 06 Mayıs 2018 | 275 Okunma İktidarınki “hamle,” muhalefetinki “hülle ve hîle”! 29 Nisan 2018 | 188 Okunma “Suriye’nin politikası”nın garabetleri 22 Nisan 2018 | 184 Okunma Bu ne rest, bu ne Patriot müzâkeresi! 08 Nisan 2018 | 212 Okunma Soruşturmalar sulandırılıyor 25 Mart 2018 | 349 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar