İran’la işbirliğinin önemi

Ankara, Suriye, Mısır, Libya ve Yemen’de ecnebilerin yakıp alevlendirdiği çatışma ve iç savaşlara dalmak, “mezhebî kamp”ta yer alıp “cephe ülkesi” olarak ateşin üzerine benzin dökmek...

Ankara, Suriye, Mısır, Libya ve Yemen’de ecnebilerin yakıp alevlendirdiği çatışma ve iç savaşlara dalmak, “mezhebî kamp”ta yer alıp “cephe ülkesi” olarak ateşin üzerine benzin dökmek yerine, bölgenin normalleşmesine gayret göstermeli.
Ortadoğu’nun darmadağın olduğu, radikal örgütlerin ecnebiler hesabına şiddet, saldırı ve terörle katliamlar yapıp petrol alanlarını ele geçirerek “hedef” ülkeleri çökertmeye çalıştığı karmaşada İran’ın Batı’yla “nükleer mutabakatı” bölgenin ve Türkiye’nin hayrına gelişmelere fırsat veriyor.

Öncelikle, Afganistan ve Irak işgallerinin başını çeken Amerika, İngiltere ve Fransa ile BM Güvenlik Konseyi üyeleri Rusya ve Çin’in yanısıra Almanya’nın da yer aldığı “P5+1 ülkeleri” ile İran’ın “uranyumu zenginleştirme ve nükleer silâh çalışmaları kontrol” anlaşması, İran’ın 36 yıllık tecrit ve ambargodan kurtulması açısından dikkate değer.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
“Fikri hezeyanlaştıran” siyasî manipülasyonlar 06 Mayıs 2018 | 275 Okunma İktidarınki “hamle,” muhalefetinki “hülle ve hîle”! 29 Nisan 2018 | 188 Okunma “Suriye’nin politikası”nın garabetleri 22 Nisan 2018 | 184 Okunma Bu ne rest, bu ne Patriot müzâkeresi! 08 Nisan 2018 | 212 Okunma Soruşturmalar sulandırılıyor 25 Mart 2018 | 349 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar