Irak’ı üçe bölme…

“MUSUL MESELESİ”NİN ARKA PLÂNI - 6Irak ve Suriye’de olup bitenlerin Büyük Ortadoğu Projesi’yle (BOP) bölge ülkelerini mezhebî ve etnik iftiraklar üzerinden bölme ve parçalama oyunu olduğu...

“MUSUL MESELESİ”NİN ARKA PLÂNI - 6
Irak ve Suriye’de olup bitenlerin Büyük Ortadoğu Projesi’yle (BOP) bölge ülkelerini mezhebî ve etnik iftiraklar üzerinden bölme ve parçalama oyunu olduğu ortada.

Vakıa şu ki, önce IŞİD gibi terör örgütleri sahaya sürülüyor. Ardından bu bahaneyle “hedef ülkeler”i bu örgütler üzerinden emperyal güçlerin pençesine alma taktiği güdülüyor. “Terörle mücadele” paravanında müdahale ediliyor.

“Arap baharı”yla İslâm coğrafyasında baş gösteren demokrasi ve özgürlük arayışlarının El Kaide örgütlerinin sokağı tahrikiyle sulandırılıp zehirlendirilerek teröre boca edilmesi bunun sonucu.

Kullanılma “miâdı dolmuş” 30-40 yıllık işbirlikçi diktatörlerin “yeni yerel işbirlikçi taşeronlar”la değiştirmesinde görüldüğü gibi, Afganistan, Mali, Mısır, Yemen ve Libya’nın yüzbinlerce mâsumun kanını heder eden darbeler ve iktidar çatışmalarıyla iç karışıklığa, katliamlarla kaosa itilmesi bunun göstergesi.

Müslüman kentlerde sivillerin bombalanması; Şiî-Sünnî camilerine saldırılması bunun menhus kanlı pratikleri. Yemen’de tâziye evine saldırılıp yüzlerce sivil hunharca öldürülürken, ertesi gün Bağdat’ta Sünnî camisinin bombalanıp yine yüzlerce Müslümanın katlinde görüldüğü gibi.

“EN İYİ BAHİS; ÜLKEYİ PARÇALAMAK”!

İlginç olan, daha önce defalarca itiraf edildiği gibi “büyük plân”ın İslâm ülkelerini iç karışıklık ve çatışmalarla parçalayıp sömürme maksatlı olduğunun bizzat sürecin aktörlerince ikrar edilmesi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
“Fikri hezeyanlaştıran” siyasî manipülasyonlar 06 Mayıs 2018 | 275 Okunma İktidarınki “hamle,” muhalefetinki “hülle ve hîle”! 29 Nisan 2018 | 188 Okunma “Suriye’nin politikası”nın garabetleri 22 Nisan 2018 | 184 Okunma Bu ne rest, bu ne Patriot müzâkeresi! 08 Nisan 2018 | 212 Okunma Soruşturmalar sulandırılıyor 25 Mart 2018 | 349 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar