İki sabitesi; demokrasi ve Said Nursî

Merhum Demirel -7Demirel’in temel iki temel görüşünden biri demokrasi ise diğeri Bediüzzaman ve Nur Risaleleri. 28 Ekim 1990’da vefâtının 30. yılında Ankara-Kocatepe Camii’nde okunan ilk “Bediüzzaman...

Merhum Demirel -7
Demirel’in temel iki temel görüşünden biri demokrasi ise diğeri Bediüzzaman ve Nur Risaleleri. 28 Ekim 1990’da vefâtının 30. yılında Ankara-Kocatepe Camii’nde okunan ilk “Bediüzzaman Mevlidi”ne gönderdiği telgrafla başlayan tartışmalardaki tavrı bunun örneklerinden biri.

“Büyük âlim ve büyük müfessir Bediüzzaman Said Nursî için okunacak mevlidi Allah kabul etsin. Hakkın savunucusu ve iyiliğin yol göstericisi olan Bediüzzaman Said Nursî’ye Allah rahmet eylesin” ibâresiyle telgraf gönderen tek siyasî lider Doğru Yol Partisi Genel Başkanı Demirel’di.

Başta gazetemizin imtiyaz sahibi Mehmet Kutlular olmak üzere on Yeni Asya mensubunun DGM’ce tâkibata uğratılıp nezârete atılmasının ardından DGM Başsavcısı Nusret Demiral’ın, soruşturmanın şümûlünü genişletip, mevlide telgraf gönderen Demirel’le iştirak eden milletvekillerine de soruşturma açılabileceğini söylemesi ve basında “Demirel, Bediüzzaman mevlidine nasıl telgraf gönderir?” eleştirileri üzerine ertesi gün -31 Ekim’de-, “Bediüzzaman büyük bir İslâm âlimi ve çok büyük bir Kur’ân müfessiridir” tekrarıyla “Mevlid okundu diye Türkiye’de eğer birtakım tâkibatlar yapılıyorsa, yapanlar dikkatli olsun, yaptığınız iş laikliğe aykırıdır” diye uyardı. (Mevlid Fırtınası, 38-39)

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
“Fikri hezeyanlaştıran” siyasî manipülasyonlar 06 Mayıs 2018 | 275 Okunma İktidarınki “hamle,” muhalefetinki “hülle ve hîle”! 29 Nisan 2018 | 188 Okunma “Suriye’nin politikası”nın garabetleri 22 Nisan 2018 | 184 Okunma Bu ne rest, bu ne Patriot müzâkeresi! 08 Nisan 2018 | 212 Okunma Soruşturmalar sulandırılıyor 25 Mart 2018 | 349 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar