Devâsa mağduriyet tezâtları

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Milliyet’i ziyaretinde kıdem tazminatının fona aktarılması dışında “FETÖ ile mücadele” konusunda da açıklamalar...

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Milliyet’i ziyaretinde kıdem tazminatının fona aktarılması dışında “FETÖ ile mücadele” konusunda da açıklamalar yapmış.
GARABET:

“FETÖ anlamında kamuda büyük çoğunluğu bitti. Bana göre yüzde 80’i. Ana omurgayı çökerttik” diye yargısız işinden uzaklaştırılan 100 binleri peşinen suçlarken, AKP’de FETÖ ile bağlantılı isimler olup olmadığı konusunda da, “Hiç yoktur demiyorum, ama parti dinamiklerini etkileyecek kadar yoktur” diye garip bir cevap vermiş.

Bakanın bu ifâdesi, daha önce, peşinen insanları itham eden hükûmet sözcüsünün, “Ak Parti’deki BayLock’çu” söylentilerine dair “İddialarla kimseyi şüphe altında bırakmayız, birkaç kişi yüzünden koskoca bir parti câmiası suçlanamaz” çifte standartlı söylemini ortaya koyuyor.

Ancak çelişkili durum bununla kalmıyor. Bakan’ın, “131 bin kişi için işlem yapıldığı” ifâdesi, siyasî iktidarın “mağduriyet yok” tepkilerine karşı, mağduriyet dalgalarının vahim boyutlarının âdeta ikrarı oluyor.

Bir diğer garabet, 15 Temmuz’da 246 şehidin, en az dörtte biri ömrünün sonuna kadar engelli kalacak 2 bin 200’e yakın gazinin olduğunu hatırlatan Bakan’ın, “Mağduriyet edebiyatı yapanlar, aslında yeni bir FETÖ oyununun algısını oluşturmaya çalışıyorlar” cümlesinden açığa çıkıyor. Oysa kimse, menfur “darbe girişimi”nde bulunanların cezâlandırılmasına karşı değil; aksine en ağır cezâ ile cezâlandırılmalarını istiyor.

Görünen o ki, asıl algı operasyonu “mağduriyet yoktur” telkiniyle yapılıyor.

***

TESBİT: “Köprüden geçemiyom…”

Siyasî iktidar, Türkiye ekonomisinin güçlü olduğunu her fırsatta yapılan köprülerle dile getiriyor. Oysa bu köprüler, Türkiye’nin parası ile değil, “yap işlet devret” modeli ile yapılıyor. Bu modelin Türkiye’ye pahalıya mal olduğu rakamlarla ortaya konuluyor.

Mesela, tesbitlere göre Osman Gazi Köprüsü, 790 milyon dolara mal olmuş ve hükûmet garantiler vermiş. Köprüyü yapan firmalara verilen garanti günlük olarak hesaplandığında ortalama 40 bin araca denk geliyor.

Bir başka hesapla, günde 40 bin araç geçse de geçmese de, 40 bin araç üzerinden bu firmalara yılda 511 milyon dolar para ödenecek.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
“Fikri hezeyanlaştıran” siyasî manipülasyonlar 06 Mayıs 2018 | 275 Okunma İktidarınki “hamle,” muhalefetinki “hülle ve hîle”! 29 Nisan 2018 | 188 Okunma “Suriye’nin politikası”nın garabetleri 22 Nisan 2018 | 184 Okunma Bu ne rest, bu ne Patriot müzâkeresi! 08 Nisan 2018 | 212 Okunma Soruşturmalar sulandırılıyor 25 Mart 2018 | 349 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar