“Çözüm”ün hebâsı…

Seçim sonuçlarında, iktidarın “tekrar seçim” projesini dayatmasının yanısıra muhalefetin de ciddî politik taktik hataları etkili oldu. Bunların başında, “çözüm süreci”...

Seçim sonuçlarında, iktidarın “tekrar seçim” projesini dayatmasının yanısıra muhalefetin de ciddî politik taktik hataları etkili oldu. Bunların başında, “çözüm süreci” üzerindeki çarpıtmalar geliyor.

İktidar partisinin CHP’ye haftalar süren “istikşafi görüşmeler” oyalama taktiğiyle koalisyonun kurulmamasının faturası muhalefete çıktı. MHP’nin HDP’li ya da dışarından desteklediği hiçbir “hükûmet formülü” ve “Meclis çalışması” içinde olmayacağını peşinen açıklamasıyla sadece Meclis Başkanlığı ve muhalefetin koalisyon kurması kaybedilmedi; seçim de kaybedildi.

Gerçek şu ki, bizzat Cumhurbaşkanı’nın çıkışıyla “çözüm süreci”nde “masa”nın devrilmesiyle iktidar partisinin “milliyetçi oylar”ı hedeflemesine MHP yönetiminin tavrı sandıkta etkili oldu.

BERHAVAYA BAHANELER…

Ne var ki, IŞİD’in yaptığı Başsavcılıkça resmen teyid edilmesine rağmen, özellikle 33 vatandaşın öldürüldüğü Suruç saldırısı ile 102 insanımızın katledildiği Ankara katliâmının ardından toplum terör korkusuna kapıldı.

Kısacası, Terör operasyonlarına mukabil şehid cenâzelerinin gelmesi, halkta “HDP’nin PKK’ya söz geçirmediği ve önleyemediği” kanaatini kuvvetlendirdi. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
“Fikri hezeyanlaştıran” siyasî manipülasyonlar 06 Mayıs 2018 | 275 Okunma İktidarınki “hamle,” muhalefetinki “hülle ve hîle”! 29 Nisan 2018 | 188 Okunma “Suriye’nin politikası”nın garabetleri 22 Nisan 2018 | 184 Okunma Bu ne rest, bu ne Patriot müzâkeresi! 08 Nisan 2018 | 212 Okunma Soruşturmalar sulandırılıyor 25 Mart 2018 | 349 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar