‘Çözüm’ün çâresi

Diyadin çatışmasının ardından hükûmet cânibiyle HDP/Kandil’in karşılıklı suçlamaları karambolunda “çözüm süreci”nin bir defa daha rafa kaldırıldığı...

Diyadin çatışmasının ardından hükûmet cânibiyle HDP/Kandil’in karşılıklı suçlamaları karambolunda “çözüm süreci”nin bir defa daha rafa kaldırıldığı artık taraflarca da ikrar ediliyor.
Ne var ki her iki cenâhtan gelen “provokasyonlar artabilir” ifşaatı, devlet içindeki “derin odaklar”dan iktidara, derin mihraklarca “eylemsizlik”te kalan “çözüm süreci”nin yeniden terörün tırmandırılıp yaygınlaştırılması “dehşet plânı”nı sözkonusu ediyor. Ve hortlatılan çatışmalarla Türkiye’nin ateşe atılması “kirli oyunu”nun bir defa daha sahnelenmesini gündeme getiriyor.

Özellikle, “şehidlerin Batı’ya gitmesi” gerilimi ve kutuplaşmayla siyasî rantı hesâbına oy devşirme plânıyla, seçim sath-ı mailinde Diyadin’in bir köyündeki şenliğe asker sevkiyatına “AKP’nin çatışmayla oylarını arttırma ve HDP’nin barajı aşmaması” katakullisi kınamaları dikkat çekici.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
“Fikri hezeyanlaştıran” siyasî manipülasyonlar 06 Mayıs 2018 | 275 Okunma İktidarınki “hamle,” muhalefetinki “hülle ve hîle”! 29 Nisan 2018 | 188 Okunma “Suriye’nin politikası”nın garabetleri 22 Nisan 2018 | 184 Okunma Bu ne rest, bu ne Patriot müzâkeresi! 08 Nisan 2018 | 212 Okunma Soruşturmalar sulandırılıyor 25 Mart 2018 | 349 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar