“Çözüm süreci”nde neden ipler koparıldı?

Seçim sath-ı mailinde, âdeta bir yerlerden düğmeye basılmışçasına “provokasyon provası yapıldı.Özellikle “askerlerin çatışma bölgesinde terk edildiği” tepkilerine karşı...

Seçim sath-ı mailinde, âdeta bir yerlerden düğmeye basılmışçasına “provokasyon provası yapıldı.
Özellikle “askerlerin çatışma bölgesinde terk edildiği” tepkilerine karşı Genelkurmay’ın askerleri kurtaran vatandaşlara teşekkür etmesi, “kirli senaryo”ya dair soru işâretlerini çoğaltırken, karşılıklı suçlamalar “çözüm süreci”nin bir defa daha rafa kaldırıldığının açık sinyallerini verdi.

Hükûmetle İmralı ve arasında müzâkere edilip deklâre edilen “Dolmabahçe mutâbakâtı”na karşı çıkan Cumhurbaşkanı’nın, “Terör örgütleriyle masaya oturmak devletin çöküşüdür ve vatana ihânettir” çıkışıyla tertiplediği mitinglerde “milliyetçi mesajlar”la oy devşirme taktikleriyle yeniden tetiklendi.

Çatışma ve şiddet üzerinden siyaset, en evvel siyasî iktidarın en büyük iddialarının başında gelen “çözüm süreci”ni vurup berhava etti.

Bir dizi tahditli – şantajlı açıklamanın ardından, en son Kandil’den yapılan açıklamada PKK’nın Bahar aylarında toplayacağı “silahlara veda kongresini’ toplamaktan vazgeçtiği bildirildi. (Vatan, 3.5.15)

SALVOLAR SÜRÜYOR…

Oysa Öcalan’ın PKK’nın bahar aylarında kongresini toplayıp silâhlara veda edeceği çağrısı vurgulanmıştı. Peşinden Nevruz’da Diyarbakır meydanında okunan “Öcalan’ın mektubu”nda, PKK’nın silâhlı unsurlarının Türkiye’yi terk edeceğine dair bu çağrı tekrarlanmıştı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
“Fikri hezeyanlaştıran” siyasî manipülasyonlar 06 Mayıs 2018 | 275 Okunma İktidarınki “hamle,” muhalefetinki “hülle ve hîle”! 29 Nisan 2018 | 188 Okunma “Suriye’nin politikası”nın garabetleri 22 Nisan 2018 | 184 Okunma Bu ne rest, bu ne Patriot müzâkeresi! 08 Nisan 2018 | 212 Okunma Soruşturmalar sulandırılıyor 25 Mart 2018 | 349 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar