Çarpıtmalarla gerçekler saptırılıyor

Mugalâtalara karşı-17 Haziran’da tecelli eden millet irâdesinin yok sayılıp ülkenin siyasî rant hesâbına siyasî krize sürüklenmesi pahasına apar topar gidilen “tekrar seçim” öncesi...

Mugalâtalara karşı-1
7 Haziran’da tecelli eden millet irâdesinin yok sayılıp ülkenin siyasî rant hesâbına siyasî krize sürüklenmesi pahasına apar topar gidilen “tekrar seçim” öncesi çarpıcı manipülasyonlar yapılıyor.

Çarpıtmaların başında, restorasyon işlevini görecek geniş tabanlı koalisyonun kurulmamasında oyalamalarla, sert çıkışlarla hükûmeti kurma görevi verilmeyen muhalefet suçlanması geliyor.

Bu arada seçim bölgesi Bursa’da bir televizyonda partisinin il başkanına “paralelci” suçlamalarına sert tepki gösteren Başbakan eski Yardımcısı ve hükûmet sözcüsü Arınç’ın, en son 7 Haziran seçimleri sonrası “koalisyonun kurulması”na dair çarpıcı açıklamaları gerçeği ortaya koyuyor. “Ben hep koalisyon tercihinden yana oldum. Biz hükümet kurabilir miydik? Kurabilirdik. Sonuçta kurulmadı. Yuvarlana yuvarlana bir seçime gidiyoruz” yakınmasıyla, “Seçimden sonra Kılıçdaroğlu’nun ve parti görevlilerinin açıklamalarını tâkip ediyorum. Bir sorumlulukları var. Ben sonuca bakıyorum” sözlerinin peşinden “Koalisyonun kurulamamasında sorumlu kim?” sorusuna “Onu söyleyemem, söylersem başka yerlere gider” cevabı, işin içyüzünün örtülü ikrarı oluyor. (Habertürk, 12.9.15)

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
“Fikri hezeyanlaştıran” siyasî manipülasyonlar 06 Mayıs 2018 | 275 Okunma İktidarınki “hamle,” muhalefetinki “hülle ve hîle”! 29 Nisan 2018 | 188 Okunma “Suriye’nin politikası”nın garabetleri 22 Nisan 2018 | 184 Okunma Bu ne rest, bu ne Patriot müzâkeresi! 08 Nisan 2018 | 212 Okunma Soruşturmalar sulandırılıyor 25 Mart 2018 | 349 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar