Algı operasyonlu siyasî senaryolar

Her gün yeni şehit haberleri gelirken, Ankara’da siyasî manevralar atbaşı gidiyor.Bir yandan sonucu önceden belli “temâyül yoklaması”nda parti tabanının görüşünü almak yerine, partililere ve...

Her gün yeni şehit haberleri gelirken, Ankara’da siyasî manevralar atbaşı gidiyor.
Bir yandan sonucu önceden belli “temâyül yoklaması”nda parti tabanının görüşünü almak yerine, partililere ve milletvekillerine “Reis’in işâretidir!” denilerek telkin edilen Binali Yıldırım “büyük bir mütâbakatla” denilerek daha baştan “kurucu liderleri Erdoğan’la tam uyumlu çalışma” taahhüdünde bulunan yeni “genel başkan ve başbakan” adayı seçiliyor.

40 bin polisin sırf görevlerini yaptığı için kıyım ve sürgüne uğramasına; kararlarından dolayı hâkim ve savcıların mesleklerinden ihraç edilerek tutuklanmasına; çocuk yuvalarının, dershanelerin, kreşlerin, özel okulların kapatılmasına; kermes düzenleyen, burs dağıtan eğitimcilerin derdest edilmesine; onbinlerce kişinin çalıştığı şirketlere, fabrikalara kayyım atanarak el konulmasıyla içlerinin boşaltılmasına rağmen, “paralel yapıyla yeterince mücadele edilmediği” isnadıyla harcanan Başbakanın ardından.

“BAŞKANLIĞA” ZEMİN…

Keza “darbelerin yargılandığı”, “vesâyetle mücadele edildiği” sözlerine rağmen, başta 12 Eylül ve 28 Şubat olmak üzere, demokrasiyi katleden darbelerin yargılanması tek tek ıskartaya çıkarılırken; yine başta “Ergenekon” ve “Balyoz” olmak üzere “darbeye ortam hazırlama” ve “darbeye teşebbüs” dâvâları tasfiye edilirken, “paralel” operasyonlarının daha da şiddetleneceği tehdidi savruluyor.

Özellikle “terörle mücadele” vaadiyle kazanılan 1 Kasım seçimlerinden sonra son beş aydır 500’den fazla şehidin verildiği, yüzlerce vatandaşın terör eylemlerinde can verdiği süreçte, “başkanlık” için uğraşılıyor.

MHP’nin kongresine müdahale edilerek, mevcut yönetimin kalmasının teminine çalışılıyor. Bahçeli’nin son günlerde peşpeşe sinyalini verdiği- MHP ile koalisyona gidilebileceği belirtiliyor.

Erdoğan’ın üç yıldır hararetle istediği “başkanlık” ısrarla gündeme dayatılıyor.

“Dokunulmazlıkların kaldırılması” paravanında “başkanlık projesi”ne zemin hazırlanıyor…

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
“Fikri hezeyanlaştıran” siyasî manipülasyonlar 06 Mayıs 2018 | 275 Okunma İktidarınki “hamle,” muhalefetinki “hülle ve hîle”! 29 Nisan 2018 | 188 Okunma “Suriye’nin politikası”nın garabetleri 22 Nisan 2018 | 184 Okunma Bu ne rest, bu ne Patriot müzâkeresi! 08 Nisan 2018 | 212 Okunma Soruşturmalar sulandırılıyor 25 Mart 2018 | 349 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar