Yeni kabinenin tek kadın bakanı

Hemen her bakanlar kurulu açıklandığında medyaya düşen klişe bir cümle: Yeni kabinenin tek kadın bakanı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı oldu. Yeni kabine de bu anlamda istisna olmadı.Lakin ilginçtir, seçim...

Hemen her bakanlar kurulu açıklandığında medyaya düşen klişe bir cümle: Yeni kabinenin tek kadın bakanı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı oldu. Yeni kabine de bu anlamda istisna olmadı.
Lakin ilginçtir, seçim hükümetinin en çok konuşulan bakanı ne tesadüf ki kabinedeki tek kadın bakan olan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşen Gürcan oldu.
Kabine açıklandıktan sonraki 3-4 gün içinde Gürcan üzerinden oluşturulan meseleleri şöyle özetlemek mümkün:
1- Başörtüsü ve başörtüsünü ne zaman taktığı.
2- Boşanmış olması.
3- Twitter’da yazdığı kısas üzerine epey tartışmalı ifadeler.
4- Facebook’ta yazdığı iddia edilen ancak henüz kanıtlanamayan börek yapma becerisi ve ailenin saadeti arasındaki korelasyona ilişkin epey saçma ifade.
Burada dikkat çekici bir unsur var: Kabinede aile hayatı, dindarlığı, twitter ve facebook postları ve görüşleri açısından tek tartışmaya değer kişinin bir KADIN bakan olması tesadüf mü?
Kabinedeki diğer 25 bakanın özel hayatı, kişisel görüşleri, gafları, saçma fikirleri hiç mesele olmazken, kabine açıklandığından beri sadece bir bakanı, KADIN bakanı konuşuyor olmamız tesadüf mü?
Kabine açıklandığı zaman (haklı olarak) neden sadece bir kadın bakan var diyen birçok kişi bu 48 saat içinde tek olan kadın bakanı linç etmeye girişti.
Başörtüsü üzerinden ırkçı yorumlar yapıldı, özel hayatı üzerinden belaltı vuruldu, söylediğinden emin olunmayan ve açıkçası gerçekten söyleyip söylemediği umursanmayan bir söz yüzünden alay konusu oldu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Musul sonrası DEAŞ 13 Temmuz 2017 | 1.392 Okunma Kıbrıs sorunu neden çözülmedi? 11 Temmuz 2017 | 351 Okunma G-20'ye dair notlar 10 Temmuz 2017 | 418 Okunma Mülteciler üzerinden bir provokasyon girişimi 06 Temmuz 2017 | 1.539 Okunma Bir tuhaf Körfez politikası 04 Temmuz 2017 | 385 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar