Odadaki fil

Karşımızda silah bırakmak istemeyen bir örgüt var.Buna itiraz edebilecek olan var mı?Devletle barış görüşmesi yaparken anlaşmanın ilk maddesini yerine getirmemiş, silahlı militanlarını sınır...

Karşımızda silah bırakmak istemeyen bir örgüt var.
Buna itiraz edebilecek olan var mı?
Devletle barış görüşmesi yaparken anlaşmanın ilk maddesini yerine getirmemiş, silahlı militanlarını sınır dışına çekmemiş, aksine şehirde silahlı milis grupları oluşturmuş, daha da fazla silahlanmış, devlet içi devlet yapısı oluşturmaya kalkmış bir örgüt yok diyebilen var mı?
Ateşkesi bölgesel dinamiklere göre bozabilen, bu kararı nedeniyle kimseye hesap vermek durumunda olmayan bir örgüt yok diyebilen var mı?
Kendi siyasi kanadından bile hazzetmeyen, gerektiği zamanlarda kendi siyasetçilerine darbevari operasyonlar yapabilen, patronun kim olduğunu hatırlatan bir örgüt var.
Buna itiraz edebilecek kişi var mı? Ortada somut veriler, gerçekler varken, bunun aksini söyleyebilecek aklı başında kimse var mı?
2015 yılında Türkiye'de silahlı mücadele ile siyaset yapmanın meşru olduğunu savunabilecek kimse var mı?
Muhtemelen yok.
Olmadığı için de PKK odadaki fil, herkesin gördüğü, farkında olduğu ama muhaliflerin çoğunun ismini bile zikretmediği bir fil.
Türkiye'nin bitmeyen seçim atmosferi içinde ateşkesin bozulmasını, çatışma ortamını, barış sürecinin mimarı olan Cumhurbaşkanına yıkmak bir analiz değil, bir siyasi tercih.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Musul sonrası DEAŞ 13 Temmuz 2017 | 1.392 Okunma Kıbrıs sorunu neden çözülmedi? 11 Temmuz 2017 | 351 Okunma G-20'ye dair notlar 10 Temmuz 2017 | 418 Okunma Mülteciler üzerinden bir provokasyon girişimi 06 Temmuz 2017 | 1.539 Okunma Bir tuhaf Körfez politikası 04 Temmuz 2017 | 385 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar