Google ve Zamanın Ruhu

Google'ın her sene düzenlediği Zeitgeist (Zamanın Ruhu) konferansı geçtiğimiz hafta sonu Londra'da gerçekleşti.Konuşmacılar arasında İngiltere eski Başbakanı Tony Blair'den, Bayern Münih teknik direktörü...

Google'ın her sene düzenlediği Zeitgeist (Zamanın Ruhu) konferansı geçtiğimiz hafta sonu Londra'da gerçekleşti.
Konuşmacılar arasında İngiltere eski Başbakanı Tony Blair'den, Bayern Münih teknik direktörü Carlo Ancelotti'ye, Ürdün Kraliçesi Rania Abdullah'tan, günümüzün en popüler düşünürlerinden Alain de Botton ve Dan Ariely'e uzanan geniş bir skalada isimler yer aldı.
Konferansın amacı dünyanın farklı coğrafyalarından düşünürleri, siyasetçileri ve gazetecileri bir araya getirmek. Ve teknolojinin her alandaki etkisini tartışmak.
Bu seneki etkinlik Fransız seçimlerinin gölgesinde gerçekleşti. Seçimleri aşırı sağcı Le Pen'in kaybetmiş olmasına rağmen, Avrupa'nın geleceğine yönelik kaygı tüm konferansa hâkim olan bir duygu oldu.
Avrupa'nın kendini tanımladığı değerlerden uzaklaşması, içine kapanması, yabancı düşmanlığında kaybolmasının en temel göstergesi farklı Avrupa ülkelerinde yükselen ırkçı hareketler. Ana akım siyaset, makul düşünce marjinallik ve hamaset karşısında kaybediyor. Bu son yıllarda göstere göstere gelen bir tehlike.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Musul sonrası DEAŞ 13 Temmuz 2017 | 1.392 Okunma Kıbrıs sorunu neden çözülmedi? 11 Temmuz 2017 | 350 Okunma G-20'ye dair notlar 10 Temmuz 2017 | 416 Okunma Mülteciler üzerinden bir provokasyon girişimi 06 Temmuz 2017 | 1.537 Okunma Bir tuhaf Körfez politikası 04 Temmuz 2017 | 383 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar