Gençler HDP'yi ve Türkiye'deki daralmayı konuşuyor ama sosyal medya mecralarında muhatap bulamıyor

 Daha ziyade eğitimli gençler arasında son 3 aydır popüler uygulama haline gelen “Clubhouse” den haberiniz var mı bilmiyorum. Sosyal medya platformlarının en yenisi. Dünya genelinde 1 yıldır kullanılıyor. Resim...

 

Daha ziyade eğitimli gençler arasında son 3 aydır popüler uygulama haline gelen “Clubhouse” den haberiniz var mı bilmiyorum. Sosyal medya platformlarının en yenisi. Dünya genelinde 1 yıldır kullanılıyor. Resim, yazı, fotoğraf ve görüntü paylaşımı içeren diğer sosyal medya platformlarının aksine burada sesli konuşma yapılıyor. Yani bir çeşit dijital sempozyum ortamı diyebiliriz. Davet edilmeden giremiyorsunuz. Siyasi, sosyal, sanatsal, kültürel ve ekonomik gündemlerin her alanında  tartışmaların açıldığı bu platformda, binlerce odalar var.

Her bir oda da moderatör başkanlığında farklı konular ele alınıyor. Klasik medya geleneğini tüm yeniliklere rağmen sürdürme gibi saçma bir saplantıda olan benim gibilere göre  mevcut facebook, instagram, twetter, watsap, telegramı daha çözememişken, clubhouse uygulaması daha da karmakarışık bir durum. Birkaç tanesine girdim ama hiç konuşmadım. Örneğin iki gece önce şiir gününde odalardan birinde şiirle ilgili bir konu vardı.Entellektüel düzeyinin yüksekliğinden ve sükûnetten etkilendiğimi belirtmeliyim. Şimdilik dinleyerek anlamaya ve öğrenmeye çalışıyorum.

Siyasiler hele ki AK Parti camiasının etkili isimleri ile sosyal medyayı sadece  fotoğraf paylaşmadan ibaret sanan  janti giyimli gençleri bu uygulamada yoklar. Ama bildiğim bir durum var ki, eski bakanlardan Faruk Çelik bu uygulamanın müdavimlerinden. Hemen hemen her gece odalardan birine girip siyasi gündemle ilgili bilgilendirmelerde bulunduğunu, Cumhurbaşkanı  Erdoğan ve ülke politikalarının, uygulamalarının aleyhinde yapılan yanlış algılamaları  yaşanmışlıklarla ve doğru bilgilerle anlattığını biliyorum. Şiir dinletisinin olduğu gece bir tanesini bitimine yakın yakaladım.

Konu malum. Ülkenin siyasetinde ilk sırada olan Milletvekilliği düşürülen HDP’li Ömer Faruk Gergerlioğlu ile hukuki sürecin başlatıldığı HDP’nin kapatılma kararı idi. (Daha o saatlerde Asya borsalarının açılmasıyla birlikte ekonomik dengelerin birden bire alt üst olduğu dolar ve altının yükselişi başlamamıştı)

                                         ******                          ******                            ******

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sözde çakma ödül üzerinden AK Partili başkana linç girişimi 13 Nisan 2021 | 462 Okunma AK Parti'de şuyu vukuundan beter bir durum 27 Mart 2021 | 919 Okunma Gençler HDP'yi ve Türkiye'deki daralmayı konuşuyor ama sosyal medya mecralarında muhatap bulamıyor 23 Mart 2021 | 272 Okunma Ne oldu da piyasalar bu şekilde tepki verdi? 22 Mart 2021 | 203 Okunma İmamoğlu bu paylaşımı ile İyi Parti'yi ittifak içine hapsetti 11 Mart 2021 | 90 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar