Ne oldu da piyasalar bu şekilde tepki verdi?

Hepsi aynı ana denk geldi.Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesi’nden çıkması,  HDP  Milletvekili  Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun Milletvekilliği’nin düşürülüp Meclis’ten yaka...

Hepsi aynı ana denk geldi.

Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesi’nden çıkması,  HDP  Milletvekili  Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun Milletvekilliği’nin düşürülüp Meclis’ten yaka paça götürülmesi, HDP’nin kapatılma kararı sürecinin hukuken başlatılması ve tabii son olarak  Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal’ın Cuma günü piyasaların kapanmasından hemen sonra görevinden  alınması kararı.

İsteseniz, daha önce ince ince planlasınız herhalde bu kadar aynı zaman dilimlerine denk düşmezdi.

Siyasetin bu radikal kararlarına içeride ekonominin tepki vermesi bekleniyordu da, pazar gecesi ani tepkiyle bir anda piyasaların alt üst olacağını kimse tahmin bile edemiyordu.

Ama oldu.

Önceki gece, yani pazarı pazartesiye bağlayan gece Türkiye’de bir anda para piyasaları kargaşası yaşandı. Bir süredir hareket göstermeyen dolar ve altın serbest piyasada yükselişe geçerken, borsa ani düşüşle son dönemlerin en büyük inişini yaşadı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sözde çakma ödül üzerinden AK Partili başkana linç girişimi 13 Nisan 2021 | 462 Okunma AK Parti'de şuyu vukuundan beter bir durum 27 Mart 2021 | 919 Okunma Gençler HDP'yi ve Türkiye'deki daralmayı konuşuyor ama sosyal medya mecralarında muhatap bulamıyor 23 Mart 2021 | 270 Okunma Ne oldu da piyasalar bu şekilde tepki verdi? 22 Mart 2021 | 203 Okunma İmamoğlu bu paylaşımı ile İyi Parti'yi ittifak içine hapsetti 11 Mart 2021 | 89 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar