Okul çağı çocukları nasıl beslenmeli?

Çocuklar vakitlerinin çoğunu okulda geçirmeye başlar. Bu durum, beslenme alışkanlıkları edinmek konusunda çevresel faktörlerin etkisini artırır. İşte okul dönemi çocuklarının...

Çocuklar vakitlerinin çoğunu okulda geçirmeye başlar. Bu durum, beslenme alışkanlıkları edinmek konusunda çevresel faktörlerin etkisini artırır. İşte okul dönemi çocuklarının sağlıklı beslenmesi için dikkat edilmesi gereken noktalar…

Kahvaltı yapmadan olmaz Kahvaltı yaparak güne başlamak anlama, öğrenme ve odaklanma kapasitesini artırır. Bedensel ve zihinsel yorgunluğu, stresi azaltır.
Günün ilk öğününde çocuğunuzun krem çikolatalı ekmek ya da paketli gevrekler yerine yumurta, peynir, zeytin, taze sebze ve meyve tüketmesini sağlayın.
En az 1 ana ve 1-2 ara öğününü dışarıda yapacakları için çocuğunuzun yanına yeşillikli et/tavuk/peynirli sandviçler hazırlayabilir, kuruyemiş, kolay tüketilebilir taze ya da kuru meyvelerden oluşan ara öğünler sunabilirsiniz.
Çocuklar ailelerinde ve sosyal çevrelerinde gördükleri beslenme modellerini kopyalar. Bu nedenle ona doğru bir örnek oluşturmalısınız. Sağlıklı içeceklere yönlendirin Dışarıdan satın alınan içeceklerin çoğu yüksek oranda şeker yani glikoz-fruktoz şurubu ve koruyucu içeriklidir. Çocuğunuzun bunlardan uzak kalabilmesi adına yanına taze meyve suyu, komposto gibi içecekler verebilir ya da ayran, süt ya da kefir tercih etmesini sağlayabilirsiniz.
Çikolata, dondurma, pasta ve şekerli içecekler gibi basit şeker kaynağı besinlerden gelen kalorinin tüm kalori ihtiyacının yüzde 10’nunu aşmamasına dikkat edin.
Beslenme düzeninin oturmamış olması, çocuğu sürekli ulaşabildiği seçenekleri tüketmeye iter. Buna karşı önlem almalısınız. Öğle yemeğini siz hazırlayın Su içimini teşvik ve takip edin.
Okuldaki öğününde sağlıklı besinler tüketebilme fır...
YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Tatilde ne yiyelim? 10 Ağustos 2018 | 2.710 Okunma Selülitle başa çıkma yolları 24 Haziran 2018 | 119 Okunma Ramazandan sonra kilo almamak için ne yapmalı? 10 Haziran 2018 | 139 Okunma Hazımsızlıkla başa çıkma yolları 03 Haziran 2018 | 237 Okunma Kilo verdiren ramazan menüleri 27 Mayıs 2018 | 105 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar