Kibirli hâl, kirli istikbal

Peygamber Efendimiz, mübarek sözlerinden birinde, şöyle buyurmuşlardır: “Tevazu yüceltir, kibir düşürür, gurur aldatır, haset bitirir.”Bunun böyle olduğunu herkes gayet iyi bilir. Öyle ki, bilenler, yazanlardan...

Peygamber Efendimiz, mübarek sözlerinden birinde, şöyle buyurmuşlardır: “Tevazu yüceltir, kibir düşürür, gurur aldatır, haset bitirir.”

Bunun böyle olduğunu herkes gayet iyi bilir. Öyle ki, bilenler, yazanlardan binlerce kat fazladır. Fakat yine de sonuç başkadır.

Özellikle son yıllarda yaklaştığımız, yakın durduğumuz birçok şey tevazu gibi iyi huyları elimizden alıp, yerine haset, gurur ve kibir gibi fenalıkları verdi. 

Bütün bunların yan etkisi olarak, şöyle bir şey oldu: Alnı ak, başı dik yaşamak isteyenlerin yerini burnu havada dolaşanlar aldı. Ortalık, maalesef, kibirli kimselerle doldu. “Öyle olmaz, böyle yapılmaz. Ver şunu bana…” diyenlerin sayısı inanılmaz bir şekilde arttı. 

Modern hayat; sadece insanların değil, kelimelerin ve kavramların da içini boşaltıyor, derinliğini yok ediyor. Sözgelimi, insanların manevi obruklarını şirin göstermek adına, kibir demiyorlar da ego veya özgüven diyorlar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bu yazıda emek var! 24 Nisan 2024 | 118 Okunma Kosova’da kaç kişiyiz? 17 Nisan 2024 | 167 Okunma Bayram-ı Şerif Mübarek Olsun! 10 Nisan 2024 | 73 Okunma Bu da geçer ya Hû 03 Nisan 2024 | 178 Okunma Abdullah Sidran için... 27 Mart 2024 | 67 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar