İsrail neyimiz olur?

Siyonist İsrail, İngiltere-Amerika ilişkisinin “gayrimeşru” mahsülüdür.  İngiltere, önce Filistin’i işgal edip Yahudilerin oraya gelmesini sağlamış, sonra da yerini ve silahlarını Yahudilere...

Siyonist İsrail, İngiltere-Amerika ilişkisinin “gayrimeşru” mahsülüdür. 

İngiltere, önce Filistin’i işgal edip Yahudilerin oraya gelmesini sağlamış, sonra da yerini ve silahlarını Yahudilere bırakmıştır. 

Amerika ise o tarihten yani 1948’den itibaren bütün imkanlarını İsrail’i yaşatmak için kullanmıştır. Zaten, İsrail’i ilk tanıyan da Amerika’dır. Amerika, bağımsızlık ilanından tam 11 dakika sonra İsrail’i tanıdı.

Yüzyıllar boyunca kan ve gözyaşı deryası olan Avrupa, İsrail’in kuruluşundan sonra hiç savaş görmedi. Buna karşılık, İslam dünyası 1948’den sonra gün yüzü görmemiştir. 

İsrail’in ilanıyla birlikte, İsrail ile Müslümanlar arasında birçok savaş olmuştur. Yahudiler, zorla ele geçirdikleri topraklara adeta bir kene gibi yapışmışlardır.

Siyonist İsrail, Müslümanlar arasındaki uyuşmazlıktan faydalanarak kurulmuştur. Yine aynı uyuşmazlıktan faydalanarak, varlığını sürdürmeye çalışıyor.

İsrail işgali altındaki Filistin’de “İki Filistin”den söz ediliyor. Birlik olup işgalci İsrail ile savaşacaklarına, laik El-Fetih ile anti-laik Hamas, birbirleriyle mücadele ediyorlar.

İsrail’in karşısındaki en büyük güçlerden biri olan Mısır’da da laikler ve anti-laikler olmak üzere “İki Mısır” var.

Siyonist İsrail’in en çok çekindiği ülke olan Türkiye de, laikler ve anti-laikler olmak üzere “İki Türkiye” haline getirilmek isteniyor. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bu yazıda emek var! 24 Nisan 2024 | 118 Okunma Kosova’da kaç kişiyiz? 17 Nisan 2024 | 167 Okunma Bayram-ı Şerif Mübarek Olsun! 10 Nisan 2024 | 73 Okunma Bu da geçer ya Hû 03 Nisan 2024 | 178 Okunma Abdullah Sidran için... 27 Mart 2024 | 67 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar